Friday, October 5, 2012

jangan terdesak sangat..


assalammualaikum dan hi!




sekarang nie kalau kite perhatikan ramai dah pakai handset touch screen, ipad, tab,blek beri, dan sebagainya sampaikan satu tahap tu siap nak menunjuk nunjuk akan kehebatan phones masaing masing. setuju dengan statement nie?

itu bagi orang yang sudah pakai..

dan  macam mana dengan life orang yang pakai handset biasa tu?


apapon please jangan terdesak sangat nak guna barang2 teknologi bagi yang tidak mampu..
jangan terdesak sangat sampai nak merajuk dengan parents bile dorang tak boleh nak belikan phones tersebut pada korang.
jangan terdesak sangat sampai nak pinjam duit dari orang lain semata-mata nak gembirakan hati kita.. dan jangan sampai terdesak sangat sampai sanggup....(fikir lah sendiri)



jangan sebab semua benda nie, maruah kita tergadai. ingat tu ! pakai je ape yang ada. bukankah hidup sederhana lebih baik? renung renungkan lah..




14 comments:

Orked said...

agreed, guna apa yg dah ade, bersyukur je laa...ikut kemampuan...kalau mampu pun jgn membazir

mira maisara said...

orked : penjelasan yg bagus.. :D

Kakzakie said...

Alahai anak-anak muda kalau boleh nak yg canggih-canggih... tapi kena ukurlah baju dibadan sendiri.

eyyraa eyyfaa said...

yes setuju !

boni kacak said...

hahaha..saya pakai hp biasa je... sebab tak berapa minat sangat pun dengan hp canggih2 ni... kalau saya nak kejar pun, saya kejar tab sebab senang nak online kat mana2..

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

huhuh. hana beli bb pun ngn duet hana sendiri ;) senang . nak online ape . coz sume info, lec update kt fb je ;)

Mira Maisara said...

kak zakie : betul2x..
eyyra : yeaaa..

Mira Maisara said...

boni : wah..tabb lagi tuu.. :D

: betul tu..skrg semua benda update kat fb..student banyak kena alert je kan..

Puteri Kasih said...

bersyukur dengan apa yang dimiliki..tak perlu terlalu sangat ikut orang lain kan :)

Mira Maisara said...

puteri : hee betul tu

piko ija said...

piko pkai nset murah je...hehe

Mira Maisara said...

piko : lame da xbertegur sape an

nik ros said...

sis pakai jea apa yg ade.hp S2 ni pun hubby yg belikan.kalau nak harapkan sis mmg tak kan beli kot..hehe

Mira Maisara said...

nik ros : waaa..bestnyer..nk kawen cepat la klo cm nie.aha