Sunday, September 4, 2011

duit raya terkoyakk...

selamat ari raya diucapkan buwat korang yang tengah tekun membaca blog aku nie..rasanya tak lerlambat kan aku wish selamat ari raya even arinie raya kelima??hehe..actually,jeles aku woo..time blogwalking jer mesti de yang update sal sambut hari raya..aku pon nak join jugak..!!haha..tapi kami sekeluarga sambut tak ada lah semeriah korang..snap gambar gila bagai...tak ape lah..janji semua orang gembira menyambut kedatangan syawal..


kitaorang tak ada masalah nak sambut raya disebabkan ibu dan ayah kiteorang kedua-duanya orang melaka..so leh la bergilir2 pergi ke hulu dan hilir negeri tu..ngeee.. best kan kampung dekat2 nie?haa..raya tahun nie kami sekeluarga pakat nak sarung baju kaler hijau lumut..mugkin ada yang tanya raya 2 taun lepas pon aku pakai baju hijau jugak kan?yer..hijau jugak..aku pon tak tahu kenapa tahun nie kiteorang pilih warna hijau jugak mungkin nampak aku comel bila pakai baru hijau? sudah!!




gambar skema family aku

 wif my mum and my brother..chaitt!!beraya kat rumah atok

 muke ceria menanti duit raya :D

aku ingat tahun nie da tak dapat duit raya,memandangkan aku nie dah besar gedabak..tapi alhamdulillah...ade la jugak sikit..sem tahun nie aku dapat kumpul dalam dua ratus lebih jer..errr..sikit ke banyak tuuh??haha..tak tahu.. setiap kali raya selalunyer aku dapat kumpul angka 3 ratus..tahun nie berkurang sikit lah..mungkin sebab dah besar kot??uhuk uhukk..

tiap kali sambut raya mesti sedare dan mak bapak sedara aku salah panggil nama aku dan adik perempuan aku....sedih sungguh..adik beradik perempuan aku ada dua orang jer..alia dan aku,amira...tiap kali panggil nak bagi duit raya, mak sedara aku panggil alia,tapi die mencari aku..kadang2 tu nasib lah..aku dapat duit sikit dari adik aku(duit raya diberi mengikut taraf pendidikan.huhu)de sekali tu adik aku dapat RM10.00 dan aku lak dapa t RM2 ringgit jer..cinabeng..haha..tapi tak ape lah..da rezeki die..(ayat touching woo)


cerita pasal duit, ada cerita sedih kot..masa raya kat rumah makcik aku,die pon hulur ler sampul surat kat aku..aku amik, then bace kat sampul tu,tertera nama aku..aku try bukak.. PAYAH!dek excited sangat nak taw isi die..aku pon koyak ler..dan melompat-lompat bile dapat tahu makcik aku bagi aku 20 ringgit..duit nyer aku simpan ler kat dalam beg tangsan aku..mase balik kat rumah,aku teringat nak kira jumlah duit raya yang dapat aku kaut(kaut ke kaup?)sepanjang ari aku merayap kat rumah orang..bukak jer beg tu..
menjerit aku tengok..aku koyakkan sekali hujung duit tuh...aduhaii..nie ler padahnyer sikap gelojoh..haha..


p/s :mase entri nie ditulis,aku da selamat sampai kat kampus..esok aku sambung balik pratikal kat ospital..wat managment..ouch..beraya kat ospital ler aku..

13 comments:

RinsyaRyc said...

waa... ruginyee....

>>purple tahunnih ^^

BulatMata
http://bulatmata.blogspot.com/

mira maisara said...
This comment has been removed by the author.
mira maisara said...

hihi..comel jugak warna purple..
eh..tu pon nasib baik duit 20 ringgit yg terkoyak..kalau 50 ringgit??huhu..menagis tak berlagu lerrr

Ika said...

2 lar lain kali jgn gelojoh sgt..hehe..ika pown tahun nie duit raya skit gak..sedih...;(

mira maisara said...

haha..baiklah ika..saya tak tahu ler hantu mane rasuk saya soh bukak cepat2 time tuu..hihi..xpe..ika kan da besa..sy kecik ag..hihikk

BISKUTMARIE(",) said...

Selamat Hari Raya...

biskutmarielemau.blogspot.com

Syafiqa said...

Ayoyo, cepat seletep balik, pastu beli barang, hehe :D btw salam aidilfitri

amirahyusoff said...

so sad :(
kalau saya , mesti saya dah menangis

Wan Ms said...

sabo je la...
ad hikmah tu...

ape2 owner blog nie comey...
http://yongsaiyo.blogspot.com/

mira maisara said...

BISKUTMARIE:selamat ari raye jugak..heee..nak duit rayaaa

mira maisara said...

SYAFIQA: mira da seletep balik..tapi duit tu mira tuka ngan ayah mira..hehe :D

mira maisara said...

AMIRAH YUSOF: mira rase terkilan jer la..duit raye tuu....hehe

mira maisara said...

WAN MS: tak ape..dapat tuka duit baru..it's ok lah.. keras kejong lagik tuh.. :)