Thursday, October 27, 2011

TAG dan di TAG (not a price tag oke)

haha..kali ni aku nak post something..actually aku rasa terharu sebab aku di tag oleh izzaty akma untuk join sesuatu yang aku pon tak pasti sape yang mulakan..huhuk.. nak tahu?? cer bace ape yang aku join ni,,

the rules
1. you must post this rules
2. each person must post eleven things about themselves in their journal
3. answer the questions the tagger set for you in the post and create eleven new questions for the people who you tagged to answer.
4. you have to choose eleven people to tag and link them on the post
5. no TAG back okeh!

no satu aku dah buat..cer kita lompat kat nombor 2 pulak.. 11 perkara yang patut korang tahu pasal aku??ape benda yerp??huhukk..jom terjahh!!


         1.) Aku suka sangat sangat kat kucing..kat rumah aku ada enam ekor kucing..tapi 3 ekor tu dah mati…huhukk
         2.) Seorang gadis yang suka menggentel bucu bantal..sshhh… ini rahsiaaa…
        3.)  Suka makan apa sahaja yang berkaitan dengan ayam..dan selalunya ayam kfc la yang jadi pilihan..(setiap bulan wajib makan..haha)dan makan nasi pon mesti ada ayam jugak..xde ayam tak bermakna hidup aku..
         4.) Seorang budak kaki online..asal celik jer mesti dating dengan laptop..haha
         5.) Menganggap hubungan kekeluargaan amat penting dalam hidup(ayat aku mesti nak skema an?). aku paling sayang ibu,ayah dan adik perempuan aku..huhuk!!
         6.) Suka bidang photografi dan bercita.cita nak jadi pengarah filem, tapi belaja in nursing course..jauh pergi kan??haha
         7.) Aku suka makan apee saje yang berkaitan dengan COKELATT!! Tak kire lah..kek ke, air susu cokelat ke, cokelat cabdury, ferero roshe..semua aku telan!pelahap betul lah!
         8.) Minat kat shaheizy sam..sila jangan jeles!
         9.) Sukakan warna pink..sebab pink comel taw!!(jangan korang nak cakap aku gedix ea..aku bakar kang)
     10.) Wanna be a good student nurse..hopefully uhh
.       11.) suka suka dengar radio :) ngeee

rasa macam tak cukup jer 11 tu..haha

okeh ni aku nak jawab soalan dari adik izzaty..jawab sesuka hati jerp..hahaa.

1.) antara tenggiling masak asam pedas dgn biawak masak cili api, mana lagi sedap?
- kedua nya aku tak tahu sebab aku xmakan cili api apetah lagi makan tenggiling dan biawak..mahu ayam saja

2.) mata izzaty mata palsu atau mata betul?
- adik pernah buwat surgery kee?hhihi..mata betul la kot..??akak xsure la dikk..

3.) dapat terima tak hakikat bahawa anda seorang yang cantik?
- off course lah! masya Allah..tak lah adik..semua orang mempunyai kecantikan tersendiri kan??

4.) mana satu korang suka?disepak atau menyepak?
- menyepak pon best jugak..sepak lelaju 360km/j orang yang kite menyampah tu..bia tak terserempak die lagi..wahaha!

5.) hobi masa lapang?
-aku kan kaki online..so berblogging, facebook dan YM ler keje nya..tapi kalau bosan, aku dengar lah radio pulak..aku lagi suka hot fm dan sinar fm..baru masyuuukk..korang suke dengar radio ape weh?

6.) suka tak makan penumbuk dari kaki?
penumpuk kaki?ade ke?kaki adik boleh genggam yer??hebatt aww

7.) apa korang buat bila seorang perempuan post gambar kat fb dan capiton tertulis " saia tax cantex dan comey cam awak 
- ahh..meluat aku perempuan cam nieh.. aku wat bodo jer la dengan pix die..geli geli geli..ahh..kau memang tak cantik pon!!

8.) apa reaction korang bile tengok kasut ada taik kat situ?
- aku akan jatuh terduduk sambil pandang kasut wages aku dan mengeluarkan suara gedix comel cam eeuuu..haha..

9.) suka tak bela semut?
-suka..coz die akan datang membersihkan makanan aku bila aku terlupa nak bersihkan..sangat2 suka..sampaikan die pernah abiskan ayam kfc aku mase aku tidur..baik kan semut peliharaanku..siot nyer soalan ..ahaa

10.) pernah tak mengidam makan tempoyak selipar?
-aii tadi cakap selipar dah kena taikk.xkan la aku mengidam nak makan taik pulak..haha

11.) setelah menjawab soalan tadi, anda rasakan izzaty seorang?
- budak remaja berumur 14 tahun yang comel dan ciut miut serta sporting..huhukk..thnks adik!! buat akak jadi retis je bila jawab soalan mengepek nie..haha.


sudah jawab soalan dari adik manis...aku nak bagi soalan kat bebudak yang aku nak tag pulakk

1.) retis mane yang pernah korang jumpa..dan kat mana?
2.) warna febret korang dan kenapa?
3.) korang nak awek/ boyfriends boboy boy yang macam mana?
4.) korang ada kenangan lucu dan lawak tak hingat tak??cer citer..
5.) bila tension korang akan buat??
6.) hadiah ape yang korang nak bagi kat awek.boyfriends mase bufday dorang?
7.) antara air dengan pakaian, mana lagi penting? bagi alsan sekali yer..haha
8.) masa korang dating dengan pasangan korang, korang ternampak anak kucing tengah mengembek mengiau mintak tolong keluarkan die dari longkang yang besar..tindakan korang??
9.) selama korang hidup, korang ingat tak pengorbanan mak ayah korang?
10.) korang benci bila ada kawan yang??
11.) soalan last, korang rase blog aku okeh tak? kekeringan idea la

soalan aku cam simple jer?haha..11 beauty/hensome guy yang aku nak TAG?


sesiapa yang TAK di TAG, jangan terasa..dan sesiapa ak join...di alu2kan..bye bye korang...







4 comments:

Makcik Penyebok said...

hehe.. time kaseh ye akak comei :D btw sye x comel serta ciut miut ye :)

mira maisara said...

mak cik : mak cik..kamu comei la..sanagt2 :d mata da..menggoda tuu

Red said...

wahh.. ada blog kena tag kat situ :D

mira maisara said...

ha'a.. main tag2 RED :O