Thursday, November 24, 2011

lif yang penuh...

hari ini hari khamis kan?
kalau tak percaya, cer korang tengok kelander
aku tak tipu..
serius!

aku ada 2 kelas harini
pagi dan petang
aku baru balik kelas nie
seriusly aku penat sekarang nie
tapi sempat hupdate blog : D


kau bayangkan, pagi tadi aku excited nak pergi kelas..menuruni tangga maut itu. sebab apa aku gelarkan tangga kat ostel aku tu tangga maut?? korang tengok jer lahhh...






kalau tak nampak jugak, cer korang click kat picture atas tu..


nampak tak tangga yang berwarna putih tu??korang rasa tinggi tak tangga tersebut? hurm..kalau tak silap aku,  ada 216 anak tangga semuanya..yerp! dan inilah keistimewaan uitm puncak alam..tempat korang hadoo??tak adoo kan?? bangga nya!haha.. tapi beban aku nak panjat tangga tuh weh.. tangga die pon boleh tahan curam jugak..nak dijadikan cerita, kawan sekelas aku pernah pengsan masa naik tangga nieh..dek sibuk berkejar pergi kelas, dengan makan tak menentu (biasalah..student kan)..then nak kena panjat tangga pulak??alahaiii.. semputtt!!!





ni pulak bagunan fakulti aku..kelas aku pulak dekat tinggat 9..baru turun tangga maut, dah kena panjat bagunan ni pulak...so setiap hari memang kena berebut dengan student course lain nak naik lif..kadang kadang dengan lecture pon pakat berebut jugak..haha..lawak sih..dah berjalan jauh tuh, nak nak lagi dengan cuaca yang panas terik boleh menghasilkan macam macam bau lah kan? soo..bila dah berkumpul dekat ground floor untuk berebut lif, memang macam macam bau lah yang aku boleh hidu..seriusly rasa cam nak pengsan bila terhidu..haha..bau tengik orang, memualkan..ade jugak aku nampak peluh menitik3 dekat lantai..cam orang baru abis lari pecut je aku tengok..selalunya student laki lah kalau cam tu kan..yang perempuan lak, dari tadi jalan cover ayu, terus masam mencuka..bau perfume pon dah bertuka bau..alah..menunggu, sape yang suka kan??

sesudah berjaya memanjat lif, teror kan aku panjat lif? aku pon carik ler kelas. banyak bilik..kalau salah bukak pintu kang termalu sendiri pulak kan..

okeh, aku jumpa bilik DK49.betul lah kelas aku nie..masuk je dalam kelas..aku disambut meriah oleh budak2 kelas aku..biasalah..aku kan market!! owh aku gurau je..aku budak comel yang pemalu lah..ah..promote diri sendiri nampak??sudah sudah!!

nampak meja kosong, aku melabuhkan penat lelah berebut lif tadi..then tetibe je assistsant class rap wat anoucement yang kelas arini batal disebabkan lechture de meeting..

aku ponn




aku tak sanggup berasak rasak lagi wehh!!


17 comments:

Nur farahiza said...

uawaaa tensionnye kalau mcm too ,
saba je laa . haha :)

mira maisara said...

farahiza : memang pon dear...mira naik setiap ari :( mahu kurus mira nie..haha

Nurul Aisyah said...

hahahahhaha...lawak la kak...hahah...

Nurul Aisyah said...

rasa best je bila masuk blog akak ni...hmmmm tapi cerita yg menarik...tapi mesti penat kan kak? hahah mestilah..huhu soalan x bley blah..

Nurul Aisyah said...

jom kasi penuh comment kat sini

Nurul Aisyah said...

jom!

Nurul Aisyah said...

wihuuu....(org xde kerja) =="

Nurul Aisyah said...

buat smpai sepuloh pun ok gak

Nurul Aisyah said...

tinggal satu jer lagi...yosh

Nurul Aisyah said...

finish..^^ heheh

Anne Nurain said...

fuhh aku pun penah mcm tu, penat2 jalan kaki pegi kelas, smpai2 je tetiba ada nota kat pintu.. KELAS BATAL.. memang fuuuu sgt2... huhuhu..

mira maisara said...

anne nurain : caqm ne? fuuuuuu? haha..mmg hangin ponn

Gadis Cupcakes said...

Sure tension giler kan ? aduii .
BTW , lagu dalam blog saya ukiss 0330

mira maisara said...

thnks dear :)

fierul said...

giler tinggi . hehe . tape tape usaha tangga kejayaan . panjat la tangga selalu :P

hafizah alias said...

hahaaa. exercise2. makin kurus lah pasni. pija py class kt fsk 6, blakang skali tuu. floor 9-10. mmg best naik tangga hari2! hehee.

Orked said...

rindu kat tangga tuh..lau aku still stay kat situ, kompem kurus dah aku...hahahaha...

misz all da memories...:)