Tuesday, November 1, 2011

takutnya exam nak keluar!!

hai hai korang!! assalamualikum semua..tengah buwat ape tuh? mesti dah penat berblog walking kan? tak ape..aku nak wat entry ringan jer ni..pasal ape? jeng jeng jengg...

hari jumaat ni result exam keluar la!!
aku tengah cuak ni bebeh.. memandangkan keesokan harinya (hari sabtu aku akan pulang ke rumah bercuti seminggu) lagi membuatkan aku berdebar..aouuhh...soo scary maa!!

aku teringat lagi masa dulu..kalau nak suruh ibu sign buku rekord, memang aku lah orang yang takut sekali..bukannya apa, aku dah bosan nak tunjuk kat mak aku result yang berwarna biru jer. ahh..bajet la ko mira! haha...kat sekolah dulu aku hanyalah kanak kanak biasa yang comel dan mempunyai kepakaran mengejek orang lain yang sangat luar biasa. ok itu aku. 

aku selalu bercadang nak sembunyikan  result exam sekolah aku..tapi dah chantek aku plan idea..tetiba abang aku tunjuk kad report die punya kat ibu aku.. dah abang aku satu sekolah dengan aku, mestilah dalam aku pon dapat jugak kan?! demm.. kau perosak segala galanya!!

tak payah buat muka lah acap! ingat kau ensem ke? hehe


dah sign buku report abang aku..ibu aku tanya aku pulakk...gelabah doe aku..keluar menitik  peluh jantanku ni.. tetiba aku dapat idea.. " ibu, kak punya cikgu cuti bersalin, so tak dapat lagi  buku nya" jawab aku selamba... ibu aku balas pulak " abang..kau amik beg sekolah mira nie.. ibu nak selongkar.." haha taik sungguh..memang kantoi lahh...sebab aku tak keluarkan buku report dari beg.. mati aku owhh!! lastly, dapat jugak se das rotan hinggap kat peha aku..ditambah lagi kat sebelah peha dengan result aku yang dah rupa tak cam pergi sekolah tu.. ummphh..nikmatt ..kesimpulannya tunjuk lah kard report ko dengan segera..bagi mengelakkan kena double rotan..haha!

p/s : korang takut tak nak tunjuk kard report kat mak bapak korang?

8 comments:

husnazahidi said...

smalar kta..tgh tggu rsult kluar..huk3..
neves2..><

mira maisara said...

soo scaryy ma :(

cik Kartun said...

hahaha wat rileks je dikk..klu study btul2 msti okey kn ^^,

mira maisara said...

ck : baiklah sis :) tengok result sambil tersenyum

nunana said...

haha..ko okei lagi. leh bawak report kad balik umah.
sekolah aku lain. mak bapak kena datang sekolah
untuk sign report kard. memang takleh nak lari dah.
ade kawan aku kena rotan time tu jugak.
depan mak bapak and kawan kawan..huhu..maluuu..

mira maisara said...

nunana : haha..malunyaa

Atenyana said...

gooood luck!

mira maisara said...

thnks sayang atenyana <3