Sunday, December 4, 2011

dipaksa menjadi tunangan orang?

 aku ingat lagi malam tuh..ibu ajak aku teman pergi kedai baju..sebab nak beli sayur baju lah..aku pon roger jer lah..kiteorang keluar bandar bertiga dengan adik perempuan aku. enjoy jer la sebab kami nie perempuan kan?haha.

 masok satu kedai baju tu.kami pon belek belek baju..dan ibu aku berkenan dengan satu baju nie..die suruh lah aku try kat fitting room..pesal suruh aku yang try nya nei?ohh disebabkan aku nie budak baik dan taat kepada ibu bapa serta comel opss..melebih pulak. so aku pon try ler. aku mengenakan baju putih yang ............ pergh memang cantik. muat2 pulak saiz dia dengan aku kan..

gambar google..sebijiik cam aku punya.

ibu tanya aku
ibu : suka tak baju nie
aku : suka suka suka!! (buat suara cam si kembar yang botak tu)


yang pelik nya ibu aku pergi bayar baju tu..aku pon pikir lah..bila pulak aku nak pakai baju cam nie kan?? ahh tak ape lah, pakai masa raya tahun depan pon okeh jugak kan?
vogue lah aku raya tahun depan kan..?
haha

balik rumah..
bila
sampai kat halaman rumah.

aku tengok ada 2 bijik keta mainan parking betol betol kat sebelah kete febuary ferrari aku.
bajet ada ferary lah..ferrero roshe pon tak lepas beli. haha

sape pulak lah datang rumah aku petang2 nie kan. dengan penuh tanda tanya, aku masok je rumah terus salam tetamu ayah aku dengan tersenyum menggoda manis..
tetibe mak cik tu cakap kat mak aku "owh ni lah mira yee" then aku pon salam makcik tu sambil tersenyum. disebelah makcik tu aku nampak sorang laki yang xde lah macho sangat..senyum ke arah aku.aku pon balas senyuman itu dan terus pergi ke dapur buat air untuk tetamu. sudah siap menghidang kat dorang, ibu pon ajak aku duduk sebelah dia..haha..janggal je rasa join orang tua berborak.

rupa2 nya baru aku tahu dorang tengah bincang pasal pertunangan aku dengan mamat yang duduk sebelah makcik tu..aish..laki tu??arghh..nak jadi tunangan dia? kenal pon tak..ummm habis cik boy aku nie cam mana pulaak?tak kan aku nak campak dia cam tu je setelah susah senang kita harungi bersama? dia selalu menggembirakan hati aku masa aku tengah bersedih..banyak kenangan aku dengan si dia yang susah aku nak dapat dengan orang lain..even die tu tak ade lah hensem cam apek goll keeper..tapi kehadiran dia cukup menyenangkan hati aku..pandai jaga aku..cukup hanya dia sorang..dalam hati aku.

sudah tetamu tu pulang, aku tanya ibu aku..laki tu keja apa? then ibu aku cakap, kerja kedai avon..kau tak payah hidup susah nanti..aku pon senyap..then ibu sambung lagi..bulan depan tunang..then bulan satu lagi kau nikah..

owh migran aku dengar ibu cakap..cik boy..dimana kau..aku hantar mesej kau tak balas,aku kol dia tak angkat..mungkin dia rela undurkan diri..demi turut perintah ibu aku..sayang..dimana kau berada aku tetap sayangkan kau..aku nak kau sorang je..kau sorang..teringat balik kengan kita bersama..aku akui payah nak tempuh dugaan sepanjang aku bersama dengan dia..

 balik rumah aku kat joho

 tahun 2009 kalau tak silap.masa ni dia belajar lagi kot

 birthday gift tahun lepas

dairi cintaa kami.dia suruh buat sebab aku pelupa orangnya.haha

 kami suka makan kfc.ayam dia sedappp weh

lepak kat port klang..

latest, kami lepak kat zoo negara.

takkan aku nak buang je kenangan kitaorang..banyak benda yang kami tempuh. sedang enak aku termenung memikirkan masa depan aku..tetiba je satu pukulan hinggap kat muka aku..
pangggg.....
ape nie weh..kawan aku semua gelakkan aku..rupa2nya aku bermimpi..siap mengigau lagi dorang cakap..ahh...malunya wehh...haha

sebenarnya dalam rasa malu2 tu..aku rasa lega lah jugak..sebabnya aku tak akan bertunang dan nikah dengan orang yang aku tak kenal tu.haha..lega lah sangat. kalau benda nie betol2 terjadi..aku rasa semputttttt sangat..boleh mati woo kalau betol la benda nie terjadi..haha!!

 aku rasa nie penangan cerita al-hijab malam tadi kot..lepas tengok citer tu kami lupa nak basuh kaki dan baca doa tidur..uish..citer tu seram okeh..




19 comments:

Suraya Aris said...

lah mimpi rupanya. ingat betul2 tadi. kalau betul habislahh. hehe

Cik Jingga said...

ceh..!! kena tipu lg hrni.. hahahah..kalau btul mmg rsa nak pengsan ja..

mira maisara said...

suraya: kalau betol mati lah...

cik jingga : kena tipu lagi? haha..semputt..

suraya binti mohd salleh said...

salam..
aihhh gler klakar..
mule2 mcm x caye jerw..
yelar,ade kerw ank zaman skng yg trlalu ekod sngt paksaan,,nk2 plak libat atie n prasaan..
ahahaha.

mira maisara said...

hihi..kalau la betol berlaku...xdapat bayangkn pe yg terjadii..huhuk

y o o n a said...

adoii..suspen betol! hahaahahaha

miSs aMaL said...

hahak..kuat berangan ye..~

cik Kartun said...

hahaha ingat betul2..
da bayang2 muke kecewa cik abg mira tu..cian die :0

Spark Santai;;;;;.. said...

spark terkena suda!!...haha..mimpi rupanya...mainan tidur mainan tidur..ish3..jangan buat orang macam 2..cian..haha

Hasbullah Bin Md Som said...

Hamperh~ kaki kencing rupenyer... Tipah Tertipu banG~

deera said...

suspen abesss. haha

Hanih Borhan said...

adoiii...saspen betoi, ingat kisah benar tadi,haih...hahahaha...

eLLa n aLia said...

baru nak sedih2x... rupanya NGIGAU.. SASPEN BETUL.. huh! marah ni..ekekek.. (btw, nak perkenalkn cik boy dia lh tu.. hak2x)

mira maisara said...

haha..bukan la miss ella :p saje jer wt entry nie..bukan nk promote..hihi

nur ika said...

hehe..mmpi ke..baru da sdeh2..ish2..^,^

mira maisara said...

mimpi ajelah dear :D

hudahassan ^^ said...

beriya huda bace smpai habeh . hohoh :P

nureenina said...

adoi~mati2 ingat real story~hehe

Encik Raff said...

haishh baru nak tacing.. rupenye mimpi adeii.. hilang mood.. haha