Thursday, January 19, 2012

aktiviti raya cina



"ibu, kakak dah beli tiket balik johor. hari sabtu pukul 2 tengah petang." 

setiap kali nak balik rumah aku kat johore, memang aku kena bagitahu detail ape2 benda yang berkaitan dengan aku. bila keluar dari ostel, aku sentiasa text ibu, bagitahu aku ada kat mana. motif? supaya senang.. kalau ada pape berlaku kat aku. almaklumlah..zaman sekarang ni macam2 kes hade.. dengan kes rogol, simbah asid, eksiden, penculikan, pembunuhan dan banyak lagik la.. ditambah pulak aku ni perempuan, kaun hawa yg lemah dan tak berdaya nak protect diri bila dlm bahaya. humm..bukan aku mendoakan perkata yg tak baik berlaku..tapi lebih baik sediakan payung sebelum hujan kan?

bila dah inform dekat ibu aku yg aku nak balik, mula lah ibu plan aktiviti yg leh kiteorang buat masa cuti. haha..cuti la sangat..tiga hari jer pon cutinya. tapi tak apa lah, balik jenguk ibu ayah, tak salah kan? time cam nie la kena jengok..bila dah busy bekerja nanti takut tak hade mase pulak. 

" akak, hari ahad kita keluar jalan melaka okeh? shopping buku kat MPH, sambil2 tu kite masok la kedai vintage kat melaka mall tu ".  kata ibu keriangan. eleh..kalau shopping memang naik semangat ibu. mengalahkan kiteorang yg mude ni ha.. hahaa.. yang ayah pulak sporting. follow jer lah kiteorang berjalan..untung dapat family cam nie.. 
  







 gambar kat atas masa ibu pilih beg sebagai hadiah dari abang semperna gaji pertama beliau.


ibu yg kepeningan memilih beg..ahaha



setakat nie aku  baru dengar plan untuk hari ahad. hari -hari seterusnya tak tahu lah . mungkin ubah suai rumah. mungkin lepak2 main piano -.- apa yg penting time tu aku tak akan on9. masa cuti untuk family. bukan 24 jam mengadap laptop..hihi



p/s : tak ada lecture cina lah..kalau tak dapat angpau dah : D


4 comments:

Nurul Aisyah said...

oooohh...bestlah cuit ngan family..betul2 skrang ni jgn main2...
byk tmpt bahaya!

mira maisara said...

aisyah :> banyak kes da sekarang nie..bahayee.. ;9

Suara Hati said...

bestnyer dgn family..:)

mira maisara said...

;) best taw suraya