Monday, January 16, 2012

sebab jangan percaya dengan orang even kawan baik pon



boleh aku menjerit sekarang?

serius aku rasa down sekarang.tension. geram. rasa nak nangis pon hada..pernah ada kawan karib? pernah ade seseorang yang kau selalu bersama dengan dia? menceritakan suka duka kau dekat dia?. pernah kau begitu?aku tahu, semua pernah.

tapi pernah terfikir tak, adakah kawan baik korang boleh menyimpan semua cerita yg akan kau sampaikan?bolehkan mereka zipp mulut mereka seperti yg kite harapkan? ermm..kalau zip pon. mungkin boleh loose balik kan..cam zip seluar jean aku..turun naik turun naikk..kena selalu periksa zip aku..kalau tak, tanggung malu lah aku kan..haha..

tadi ada kawan aku..merangkap orang yang selalu aku jumpa dan hadap setiap hari terkantoi nak menjatuhkan maruah aku..kantoi sendiri kat tangan aku..dia try nak buat apa? hehe...tak payah lah aku nak bagitahu..aku bukan macam insan yg lain..suka mengadu domba dan suka menceritakan buruk orang semata2 inginkan perhatian..ahh manusia..

tak sangka..baik-baik kau ada makna..senyum kau ada tanda..agaknya dah banyak orang kau dah jumpa untuk memburuk2kan aku kan?aku menfitnah? noo...aku kenal sangat2 kau..dan bekas rumate kau pon dah pernah kena benda nieh..dan tak sangka , kawan yang baik..baik sangat2 buat aku cam nie..masyAllah..aku tak sanggup lagi nak berdepan dengan dia..dosa sangat ke aku sampai kau buat aku cam tu? bila ditanya, kau cakap saja je wat cam tu..hei sapa yang tak sakit hati..sebab tu lah ibu aku cakap..

" dekat dunia nie jangan percaya kat sesiapa kecuali family sendiri"




dan sekarang baru aku mengerti..maksud ibu aku..




kalau nak kol pon telefon kawan yang betol2 kawan..
bukan kawan makan kawan okeh!


banyak jenis kawan kat dalam dunia..pandai2 lah pilih sendiri okeh..kepada insan tersebut..aku tak tahu nak cakap hape dah..harap kau berubah..dari dulu keluar benda yang tak puas hati je dari mulut kau, dan aku tak sangka, aku pon jadi magsa sekali..anyway, kau lah kawan terbaik sekali pernah aku hade ah : D

p/s : sekarang ni dinding pon boleh bercakap..haha

9 comments:

Nurul Aisyah said...

samalah dengan sy kak...sy bgtau kwn sy secret tp terbgtau org lain..nasib sume org x tau...tp kitaorg dah baik semula..akak pun kenalah baik2 semula yer.. :)

mira maisara said...

mmg nk berbaik..tapi bahaya org cm tu..kalau bagi muka die wt kepala pulak nt..kn aisyah?

Nurul Aisyah said...

aah...betul tu....huhuhuhu
ntah lah nak cakap ape dah tentang kwn akak tu...

Nurul Aisyah said...

by the way, cantiklah gmbr akak yg kat tepi tu..yg "ME!" tu..heheh

mira maisara said...

tak pe dear..akak try nk cool nie..aaha thnks :D

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

ish2 . tak patut
follow here , jom usha sana

mira maisara said...

ahmad ali : per name real kamu?ahaha

Azura Mendezz said...

Been there..SUCKS!
hehe! =P

mira maisara said...

amboi azura :D hihi