Tuesday, January 17, 2012

perangai laki yang patut kena reject!

assalammualaikum korang..jawab jangan tak jawab..

dah sarapan? harinie aku buang tebiat kot..bangun awal pagi sambil berangan nak jadi pakar motivasi..boleh?ahahaa..biar lah berangan..manalah tahu jadi kenyataan ke kan..Entry untuk kali nie khas untuk kaum perempuan jer taw.nak2 lagi kalau sesiapa yang dah hade boyfrenn...tapi bagi kaum lelaki just chek it out adekah perangai korang hader dalam check list nie..

- kaki perempuan

lelaki cam nie selalunya pandai mengayat orang perempuan.ayat yang keluar dari mulut dia mesti kaw kaw lah! dan kebanyakan perempuan mesti cairr punyer dek terkena ayat laki cam nie..contohnya

" awak ni manis lah siti nurhaliza lah pulakk saya tengok" tak pun "cantiknya awak senyum. untung kalau saya dapat awak"

..ahh..lelaki cam nie memang dari awal lagi patut kena reject..sebab hape? kaki perempuan kot...sanggup ke ada boyfeen yang curang..tak setia dengan perempuan nie..kalau kahwin pon buat habis beras jer lah..huhu


- kuat cemburu

comel kan bila tengok lelaki cemburu bila tengok kita abaikan dia? sesiapa yg ade boyfreen mesti suka tengok bf korang merajuk.senyap semacam je..betol tak? pujuk bukan main lagi time tu..hihi. sebenarnya cemburu tu boleh..sikit-sikit sudah lah..tapi jangan lah sampai nak mesej kawan kelas untuk bincang assigment pon nak cemburu kan..payah lah ade laki yang kuat cemburu nie..cemburu tandanya sayang? oh plese lah.. matilah hidup aku kalau hari2 kerja nak pujuk kau je kan?



- kaki kelentong

lelaki selalu tipu perempuan sebab nak tutup helah yg dia dah buat. contohnya bila dia keluar dengan awek lain, dia katakan pergi melepak dengan member dia pergi tengok bola kalau tak pon pergi sembahyang jemaah kt surau..yg kita kt rumah ni bukan main percaya kat dia kan..so korang hati2 lah yer..taktik menipu ni lebih berkesan kat laki, tu lah dia, time berikan kepercayaan kat lelaki, buat cam tu pulak..nasiblah kalau kantoi. pakat main baling bom la lepas tu.haha.tapi ada segelintir cakap perempuan pon suka menipu jugakkan? ahh lentak lah..entry kali ni pasal laki..hal perempuan tak mahu citer..haha..jahat tak aku?


- suka pAW duit perempuan

kalau keluar date, selalunya saper yang hulurkan dompet untuk bayar? kalau lelaki tu dah keja, laki lah yang bayar kan? tapi bila duit laki tu pon dah sengkek, tak salah kalau perempuan hulurkan duit.. kongsi mengkongsi..ayat ape tuh? bila perempuan dah start rajinkan diri untuk hulurkan duit setiap kali keluar sesama, memang naik lemak lah laki tu..wat dekk je bila nak kena bayar barang..gurls, sanggup ke dengan laki cam nie? bila jumpa laki cam nie kena bertindak cepat okeh..jangan tunggu lelamaa! bankrup korang nanti..haha





baik aku stop sebelum entry nie jadi panas.
: D







5 comments:

Cik tikah said...

suka paw duit pompuan tuh plg cik tikah x suka

mira maisara said...

memang..laki jenis ape la cm tu "D

Aien Not Alien said...

banyak lagi senarai-senarai perangai lelaki yang patut dielak... :)

mira maisara said...

tp tu yg mmpu wat dear.huhu

cik Kartun said...

setuju sgt2.. :D