Wednesday, March 14, 2012

manusia makin kejam


zaman sekarang nie pelbagai jenis kes berlaku . dulu kalau orang mencuri kat mall dah kira terok la perangai dia (betul kata cicak) tapi sekarang nie kejadian jenayah berubah seiring dengan kecanggihan teknologi yang ada pada masa kini . cehh ayat karangan lah pulak !! antaranya kes jenayah yang berlaku pada dunia sekarang macam kes bunuh dengan kejam . kes  liwat , rogol , simbah asid , buang anak  dan macam - macam lagi lah !

manusia makin kejam !

dan terbaru nie kes adik nurul nadhirah (dirang) yang menjadi mangsa kekejaman manusia . eh come on lah. dirang tu budak - budak lagi kot . apesal lak nak libatkan budak kecil yang tidak berdosa? . walaupun aku nie tak suka dengan budak - budak , tak pernah lak aku nak sakitkan hati bebudak , apetah lagi nak jentik mereka ? sedih bila dengar budak berteriak menangis . eh, pembunuh dirang tu tak ada rasa kasihan apa kat budak kecik comel cam tu?




aku rasa kurang didikan agama jadi punca masalah ni la. siapa setuju?

11 comments:

Afiq Yassin said...

sbb tu ibu bapa kena berhati2 dgn environment pressure zaman skunk

mira maisara said...

yup. btol tu afiq :)

Nadiranad said...

Kesian budak tu . Sama kes dgn nurul jazlin ke ?

*tak up-to-date dengan berita hari-harian -.-'

mira maisara said...

tak sama sangat. nadiranad -.-

cik Kartun said...

hmpir mngis bila bace berita adk dirang nie..
ape salah ank comel tu smpai d bnuh dgn kejam..!

ekmal said...

ssh gak zaman skarang ni..nk lepaskn anak soh berdikari skit pn dh xleh..bahaya..huhu

fazrulnoor said...

terlalu banyak sebab dan punca knp semua ni terjadi

mira maisara said...

CK : kan.. sedih juga kan..

ekmal : zaman sekarang bukan cam zaman dulu da kan?

fazulnoor : punca nyer orang zaman sekarang la. jht ngat emo ni emo ni..haha

hyz said...

kan? kenapa manusia makin kejam? aishhhhhhh dunia dunia

mira maisara said...

dunia makin tua. -.-

MaMa Rey said...

geramm dgan orang yg buat keja macam tu..tidak berperikemanusian langsung..