Monday, March 12, 2012

peringatan kepada blogger !



assalammualaikum kawan - kawan!

aku cuma mahu menegur dan nak menasihati korang semua yang ada akaun blog . ini sebagai peringatan untuk korang dan juga kepada diri aku. maklumlah.. bila idea dah datang nak hupdate blog , bukannya boleh fikir pape pon . janji dah siapkan satu entry.. betol tak?

ermm..

bila mahu post entry , sila  ceh macam arahan lah pulak! fikirkan dua tiga empat kali akan ke rasional entry tersebut sebelum nak update blog supaya ianya tidak dapat menjejaskan reputasi korang sebagai blogger . selain itu , supaya tidak dipandang jelek dari para blogger yang lain . dan satu lagi , supaya readers yang membaca entry korang tu tak terasa annoying dengan ayat yang korang gunakan.

kalau boleh , bila nak update blog , tak  payah lah korang nak mengaibkan orang lain . kerana ianya melibatkan maruah seseorang bukan? time kita nak kutuk orang lain memang lah rasa syok sesangat.. cuba kena kat batang hidung sendiri . suka ke tak suka ? malu ke tak malu ?




buatlah kes nie sebagai pengajaran. 


10 comments:

Style Me Up said...

selalu terbukak blog yang ade entri mengumpat/mengutuk orang. die x boleh nak cakap terang2, tu yang gune blog lepas perasaan tu. tak baik betul.

mira maisara said...

hihi yeke awak

fatin amalina husna said...

x brani nk buat mcm tu tkot hlang terus readers yg dah mmg sikit tuu.. lgpon x elok nak mengata aib org nie..

fazrulnoor said...

baiklah. saya kesal dengan sebegitu

cik Kartun said...

dulu selalu jugak lepaskan geram kt dlm entry2..
skung dah takde mase, pikir balik tak guna p0n hehehe

mira maisara said...

CK : mira pon pnh wt jugekk..huhu

Afiq Yassin said...

dulu afiq ada juga wat entry yg aib kan org.. tapi dah buang sbb dulu still newbie lagi tak tahu apa2

msredcheesecake said...

Apapun kita tulis publicly kena hati2 kan.....

budakijaupendek said...

setuju.
sy selalu amalkan ni.
tak nak la blog kne kondem ^^

fatin adawiah said...

btul3..apew yg kite wat kat org akan berbalik pd diri kite sndiri ..