Monday, April 2, 2012

semua orang tidak sempurna .




tanya lah sesiapa sahaja .  perempuan mahupun lelaki mesti mahukan pasangan yang sempurna . tapi tidak semua orang ada citarasa yang sama kan? . ada yang mahukan pasangan yang cantik , manis , gedix , sexy , tampan , hendsome , berduit dan macam - macam lagi lah kan. mostly , apa yang aku sebut tu memang lah menjadi dambaan orang . ahh. cinta pandang pertama lah katakan !






ada orang pandang luaran . ada juga orang pandang dalaman . 











tapi disebabkan kita sibuk mencari kesempurnaan dalam diri pasangan tu hingga menyebabkan kita alpa untuk menjaga hati pasangan kita . dan menyebabkan suatu perhubungan terputus di tengah jalan . situasi nie banyak yang berlaku dalam cinta monyet kan ? tertarik dengan seseorang dengan pandangan pertama . hanya dengan bentuk fizikal dan paras rupa aje kan . tu sebab lah ada orang yang silih bertukar ganti pasangan couple . dan siap bertambah spare part lover . betol tak? hari ini keluar dengan orang lain . malam esok keluar dengan orang lain .hehe


perlu diingat juga.. dalam dunia nie tak ada yang sempurna . orang yang sibuk mengejar kesempurnaan tu pon tak jugak sempurna kan . sebab kita hanya manusia biasa.. pernah buat salah dan silap.. soo . kalau tak berubah , sampai ke tua lah masih cam gitu . sampaikan masok ruangan cari jodoh , wah. jahat mulut aku nei . haha .






memang sweet kan bila bercinta sampai ke tua?


berhenti berangan .kelak diri sendiri yang malu .










9 comments:

Hasbullah Bin Md Som said...

tapi disebabkan kita sibuk mencari kesempuraan dalam diri pasangan....

Kesempuraan ehh~ haha~

Tapi betol jugak ape hang ckp tuh~
Thx nasihat~ huhahahaha

mira maisara said...

alah.. xupdate xpakai spet mata laa..hehe . thnks betol kan.

shahrazali said...

emmm....setuju apa yang mira bentangkan ni...hehe..

jgn terlalu memilih dan mencari kesempurnaan pasangan...

mmg x boleh nk jadi sempurna,,tp kita cuma boleh berusaha menjadi lebih baik jek...

orang skrg mmg akan pandang luaran dulu, barulah pandang dalaman...

fazrulnoor said...

lelaki yang sempurna ciri2 di atas telah berkahwin :)sorry ea..hahaha

diera_nadiera ulalaaa~ said...

memang indah rasanya bila kita boleh kekalkan rasa cinta smpai ke tua =)


jom singgah blog diera ramai2.tambah kenalan. follow me, i'll follow u back :D

Safiah Ibrahim said...

best entri

(:

Acie Chem said...

alaa bcinte lps kawen lg syiokk
kn3...

eLLa n aLia said...

yang penting terima diri pasangan seadanya. dari situ akan terbit pula rasa faham dan memahami.. kan..

Daddylicious said...

sempurna mmg sukar tetapi kalau mahu yang sepadan mungkin ada...