Thursday, May 3, 2012

blog hanya membazir waktu?


 hai !

bila korang online ape yang korang akan buat? hanya blogwalking aje ke? ataupun bermain facebook sampai lah tak tahu nak update status ape kat wall korang tu? hehe . kalau mira , cucuk jer cable internet mira akan online YM dan blog walking ke bloggers-bloggers yang singgah kat blog mira nie . hehe . so korang , sabar jelah menanti kedatangan ku yang comel ini ya : P

tapi kalau itu pon dah bosan jugak, mira akan open chat room kat YM tu dan mulelah jumpa macam macam orang kat situ. ada yang skema , ada yang gatal , ada yang lesbian , ada yang gay . its soo funny . macam macam adaa ! . so korang, pandai pandai carik kawan yang baikk yaa . kalau member YM ajak korang keluar , sila berhati - hati ya.. make sure die tu betol dan baik orang nya . maklumlah , sekarang nei banyak kes yang buruk pasal berkawan dalam laman sosial nie kan. sampai kena culik dan bunuh sebagainya . so berhati hati okeh gengs . kita semua dah besar kan . kenalah pandai jaga diri . : D






tapi bila aku chatting dengan dorang , aku selalu tanya soalan nie

" awak ada akaun blog tak? "

" awak blogger? "

tapi malangnya , tak pernah lah nak jumpa orang yang ada akuan blogger nei. ni responds daripada dorang yang ditanya :
" blog tu apa? "

" alah , membazir waktu aje main blog tu . baik tak payah. "

"menyampah dengan orang yang ada blog , semua nak cerita . makan aiskrim pon nak cerita . pakai baju pon nak cerita ."




okeh fine . blog tak terkenal cam facecook . tapi bagi aku . orang yang ada blog nie boleh berkongsi ilmu dan pendapat . boleh mengembangkan otak dari melepak tak tentu hala betol tak?? boleh menjana pendapatan . dan macam macam lagi boleh buat dengan blog nie. sapa kata ada akaun blog boleh membazir waktu?


korang setuju dengan statement tu?



FINALLY !




13 comments:

Nur Najwa Bt Ibnu Pajar said...

betul 2.jgn dilayan org mcm tu.

Lyaa Suriany said...

BETUL BETUL

zera eira said...

eh, kalau personel blog, bia la ape pon kita na cerita atau pendapat kan? blogging best ape. hehe. :)

mira maisara said...

najwa : betol2

lysa :lyaa suriany?

mira maisara said...

zera : bia lentak orang cakap ape pon.eheh

AdilaAzmir™ said...

semua social networking mmg lah membazir waktu kalau tak pandai guna dengan betol. sepatutnye mira kenekan je balik org yg cakap mcm tuh. hahaha

Nurul Aisyah said...

sy stuju ngan akak..tp baik dia skit jer...mungkin xleh nak nafikan sgt...klu blog ni waste time..huhuh...

Hanif Idrus said...

hehehehheh..orang yang cakap tu belum melalui nikmat blogging... bila follower bertambah...dapat sikit duit..diulang sikit duit...ramai komen...
satu hari tak tengok blog..boleh demam...heheheheheh
Vote me daily for blogger of the year

Kancil 8349 said...

kancil sokong kenyataan kamu tu...mereka yang tidak ada blog tu jenis malas bah tu...malas untuk berfikir...mahu cari mudah je...kita mana ada masa mahu gi perpustakaan sudah...melalui blog nielah kita dapat menambahkan ilmu kita...yang penting kita dapat nilai sesuatu perkara...lantaklah mereka...

Eera Shera said...

kalo sy la, sy rse blog ni mcm satu tggungjwb jugak..bizi pn kena la update skali skala. kalo dah suka apa pun boleh buat ;)

Gmj said...

Oh tersangatlahh saya stuju. hehehe

Syura Nasrin said...

ohh, i really love bw, skg baru nak start blogging balik.

Amanina said...

facebook lg bazir masa. blog byk jugak faedahnya kan? hehe

sy 1st time sini dn terus follow,
http://amaninajailani.blogspot.com