Friday, May 4, 2012

tetibe minat k-pop pulak ?

hai korang  : D

dulu aku pernah pertikaikan . kenapa orang boleh taksub sangat dengan k-pop nie . sedangkan aku tahu orang yang fanatik kat k-pop tu sendiri tak tahu ape yang die nyanyi kan dalam bahasa korea tu . betol tak? bagi yang tak pernah baca sila baca disini .

2 bulan aku bercuti di rumah , aku terpaksa menghadap dengan adik lelaki aku yang suka memekak dengan lagu k-pop nya . bukak lagu guna speaker pulak tu ! habis bergoncang rumah aku bila dia start pasang . haduish..

tapi lama kelamaan , aku jadi lali . lagu yang dulu nya aku tak paham maksud dia , sekarang aku dah boleh hafal . aku ulangi , aku boleh hafal . haha itulah , kutuk lagi orang yang minat k-pop , sekarang nie aku pulak yang naik gile . oppps , femomena k-pop ni bukan aje aku je yang kena . ibu pon berjangkit sekali . hinggakan dalam mp3 ibu aku penuh dengan lagu korea . haaa hambik kau !




sekarang aku memang gile big bang .

yang tengah tu aku punyer : P

bukan setakat lagu korea je yang adik aku bawak kat dalam rumah . cerita korea pon aku start perlahan - lahan . haduishh... memandangkan adik aku tu yang suka control remote kat rumah , so dia mesti bukak channel 393 (ONE - HD). so bila dah melepak kat depan tv , aku pon ikut join je lah ape yang hade kat screen tu kan . soo... dari situ timbul minat nak tengok cerita korea . demn . terpengaruh jugak akhirnya !



kanak kanak riang yang minat k-pop


dari pengamatan aku , walau macam mana canggih pon kemudahan yang negara korea ada , dorang masih mengamalkan budaya menghormati satu sama lain . walaupon ade babak yang menunjukkan adegan marah , dalam keadaan tergesa -gesa, tapi mereka sempat tundukkan kepala pada orang yang lebih tua daripada nya. 


yer , itu obama












11 comments:

eLLa n aLia said...

big bang ja sy tau :) heee

eLLa n aLia said...

adik sy dri drjah tiga minat kpop.. x paham...

Pondok Usang said...

mpop takde ke? malaysia pop.. hehe..

Kancil 8349 said...

ndak berminat...hehehe

Syura Nasrin said...

welcome to the kpop world.HUU

Najwa said...

G-Dragon saya punya ! hehe

ShahzCudin said...

dulu x minat jugak korea ni tp skrg layan jugak la lagu2 sana...nape kite boleh dgr lagu english tp lgu korea x boleh plak kn? klo x phm, kt yutiub skrg dah ada yg sub punye..xde masalah semua tuh..

KorN said...

xminat kpop. tp minat girl generation je nari2

Anonymous said...

kat umah CK.. adik yg pmpuan no4 uh minat gilaa..yg len tak brjgkit alhmdulillah -_-

khairina arisya said...

BIG BANG!!!!!!
GD <3 <3 <3

Suana Zhar said...

PERHATIAN :kepada peminat k-pop ^^ http://suanazhar.blogspot.com/2012/11/seusia-berapakah-k-pop.html