Sunday, May 13, 2012

anak kucing - entry bergambar

sekarang hidup terasa ohsome bila ada peneman di rumah . adanya dia sangat lah mencuitkan hati aku sekeluarga . asal boring je .....melepak ngan member baru dalam keluarga aku  nie. asal internet lembab cam siput je..... kami tengok gelagat dia . sumpah cute.. nak tahu ape benda nya tu?


jeng jeng jengg..






comel tak kucing nie ? hehe . baru berusia sebulan kucing nie . sekian lama menunggu akhirnya dapat jugak kucing kacukan parsi .dan yang paling heppy nya , ibu aku lah . namanya tak tahu nak panggil apa . cuma panggil miow aje lah sebab orang tua tua cakap orang tua tu bukan aku ya  tak boleh bubuh nama kucing masa dia kecil lagi  takut dia mati . satu lagi tak boleh bubuh nama kucing yang sudah mati.. betul ke? korang pernah dengar pantang larang nie ka??
kucing nie suka ikut orang bila berjalan . orang pergi ke dapur , dia ikut berlari ke dapur . ahh.. bukan boleh tolong makan memasak pon.. menyebok adelah . hehe







nie sekor lagi . kucing yang suka mengiau . (dah tu tak kan mengembek pulak kan? ) tapi buat masa sekarang , dia jalan mengesot je lah sebab kaki dia tak cukup kuat nak berjalan jauh . haha . nasib baik la kan. kalau tak , ntah mana lah dia merayap . bulu si miaw nie lebih tebal dari miaw kat atas . mybe gen bapak dia lebih kuat kot. hehe . memang best tengok telatah dorang nie . dan kerja aku snap gambar dorang aje lah . hehe joom usha gambar dorang .

 pssst .. pas nie pergi curi ikan kat dapor jom !


 comel ?

ape pandang pandang? kah kah kah  

nie mak miaw ..gugurl  


 bapak miaw . jerry



hurmm.. bosann... 

 miaww!!



tu je gambar yang boleh share dengan korang . takut korang muntah pulak tengok gambar kucing nie lelama kan ?hehe . oh arini hari ibu . nak wish la kejap lagi . hehe 


oke bai : D

6 comments:

Cik Kartun ( CK ) said...

tak muntah tngok gmbr kucing aii..
rase nk picit2..montel2 semua nyew @_@

mira maisara said...

ck : harap die dapat la hidup lama
-.-

Liza Razak said...

comelnye anak kucing ni !! geram tgk !!

Selendang Merah said...

amboii..comelnya kucing tu..pasal pantang larang tu sm x sure lah..hehe.

tapi serius comel

mira maisara said...

liza : kann... hehe

selendang merah : ade pantang larang jage kucing.. tpi xsmua orang ikut la.hehe

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

comelnyaaaaaa...

erkk baru taw pantang larang 2...huhuhu