Saturday, July 21, 2012

beza puasa sendiri / family



 harinie kita umat islam menyambut kedatangan ramadhan lagi . alhamdulillah..rasa macam baru je lagi kita sambut ramadhan tahun lepas.terasa cepat masa berlalu kan tahun nie? harap harap ramadhan kali ni lebih bermakna dari tahun sebelumnya . Amin..

semalam nyer aku keluar ke shah alam . membeli makan yang aku teringin nak makan. tahu ape yang aku beli? of course lah ayam  kepsi , nasik ayam  (memang aku suka makan ayam lah) . hehe . semalam makan kenyang kenyang. makan habis sampai licin sebab memikirkan esok kena ikat perut. err?

sambut puasa sendiri dengan keluarga rasa sangat lain kan? . sesiapa yang duduk berjauhan tu tahulah rasa dia macam mana kalau duduk dengan parents tak adelah nak kena keluarkan duit beli makanan kat bazaar ramadhan. tunggu mak je siapkan semua makanan dan tunggu  azan maghrib je depan tv . sangat lah seronok masa tu berbanding sekarang nie . tetibe pulak terbayang masakan ibu.. perghh.. ayam ayam!




pernah kena macam nie?

haa... time nak bersahur lah waktu yang paling liat sekali nak bangun kan? sila akuinyer cepat kawan kawan! . bila mak / ayah kejut nak bangun sahur je mesti rasa cam terpaksa nak bangun kan? bila mak/ayah sibuk kat dapur semua adik beradik pakat nak tidur balik.haha . sangat nakal masa  tu. rasanya masa nak gosok gigi pon ada yang sempat tidur tidur lagi kan?

sekarang nie dah tiga tahun aku berpuasa di rantauan . tak rasa dah kenangan itu semua. sekarang dah busy dengan urusan kat sini. kalau nak pulang sambut bersama dengan keluarga pon , kena tunggu waktu free. itupon kalau lah ade masa free weekand tu kan?ummm teringin jugak nak rasa bersahur dengan keluarga tahun nie. dah tak larat bersahur dengan megi , roti setiap hari . hoho. 


happy fasting gengs!













7 comments:

Nurlyla said...

kalau brjauhan, slalu parents call gak kasi bngun.. hehe.. tapi mmang brbeza

•♥ Myra ♥• said...

huhuhu..entry ni membuatkan daku teringat akan kampung..uhuuuu...nak balekkkkk (╥﹏╥)

piko pink said...

klu kt umh mak y kejut sahur...hehe

Boni Kacak said...

kalau berjauhan, saya asyik ponteng puasa je..hehehe..

haikal blank said...

ohoiii....puasa beb puasa! alaa..bila dah besar ni puasa jejauh baru datang feel balik raya nantnya! :D

aswadz said...

biasa la. bila dah berjauhan ngan family, siap x bgn sahur lg...

syakey said...

hahaha. yg gambar tu, tak amcam tu pon. mak bangun kan ke ayah bangun kan ke. tetap muka zzzzzzzzz jugak. :D