Thursday, October 11, 2012

memory loss :(


assalammualaikum dan Hi!

ramai member aku tanya , kenapa aku ada 3 account twitter? kenapa sampai 3 account aku kena buat?opss..aku bukan lah hot sangat sampai kena buat banyak account kan?huhu..

 macam biasalah disebabkan banyak makan dan minum , disebabkan tabiat suka berangan macam mat jenin, sampai aku boleh terlupa pasword twitter..haha..(hebat tak hebat!)

agaknya banyak makan semut la aku nie.. sampai hal simple macam tu pon boleh terlupa kan?




hamik kau !



jadi korang yang rajin nak follow aku tu, silalah follow kat sini ye.. sumbangan anda amatlah dihargai : D
(promote nampak?)




dan korang, pernah jumpa dengan orang yang ade masalah memory loss tak? opss..bukan loss and found tu yer. maksud aku, orang yang susah nak mengingat segala aktiviti yang pernah kite buat bersama dengan orang tu. 

yer. dan tahun nie aku berhadapan dengan orang macam tu. kena sangat sabar melayan mereka yang ada masalah macam nie..dan cube bayangkan, tengah kite sama sama berborak, gelak sakan tetibe je die tanya "kenapa kite ketawa eh"
"boleh awak cerite balik tak kenapa kita ketawa sekarang nie?"

dan tadi, die hantar mesej kat aku

""nama awak mira eh,awak kenal saya tak?"

aku pun balas lah mesej tu..ingatkan dia saje nak sakat aku, tapi..memang betul die tak ingat la..





bila aku berhadapan dengan orang macam nie aku rasa cam sedih jugak.. kau nie main kan perasaan aku ke ape? ataupon saje nak sakat aku kan? hehe : (

err, sebenarnya time aku praktiikal , aku pernah handle pesakit macam nie(memory loss).bolehlah nak bersabar bila berdepan dengan pesakit.. sebab jumpa pon kejap je kan..  tapi tak sangka pulak aku akan berhadapan dengan kawan sendiri yang ada masalah macam tu kan? tipu lah kalau rasa tak sedih.. tipu la kalau tak terasa hati dengan dia.. 


tapi semua yang berlaku ada hikmah.. 

kalau kita sendiri sedih, apetah lagi orang yang mengalami nya . kan?





10 comments:

boni kacak said...

hahahaha..saya pulak ada 3 akaun 4shared.. semua gara2 lupa password juga.hehehehe

Mira Maisara said...

boni kacak : oh..kirenye pernah makan semut la jgk nie kan?haha

nik ros said...

kesianya dengan org mcm ni kan .boleh tak ingat mcm tu sekali.

Mira Maisara said...

nik ros : itula..kesian ngn memeber saye tu.. :(

piko ija said...

haha...piko ad byk email..tp lupe psword..haha

Mira Maisara said...

piko : ahaha. same geng la kite..

cikeyrah said...

smalah ..puncanya lupe pasword . . bdw keyrah da follow kamu ..

Mira Maisara said...

cikeyrah : ramai nye la lupe..kire mira ni normal la kan.haha

Mieya Atiera said...

banyaknya akaun. Macam Mieya ada dua je. Password pon ada dua jenis je. Takut lupa punya pasal.

Mira Maisara said...

mieya : sebenarnyer banyak acc sebab lupe pasword la..hehe