Friday, October 12, 2012

berhati hati semasa update status



assalammualaikum dan Hi!!


kali nie entry khas untuk girls yang comel, cute, cantik kat luar sana.. oke senang citer untuk semue orang perempuan lah yee.. kalau diperhatikan sekarang nie, ramai yang suka update status.. tak kira samaada kat twitterfacebook dan sebagainya..eh kalau boleh setiap saat korang nak update kan??!. eh sila jangan terasa..hehee

tak salah korang nak update status. itu hak korang. so suka hati korang lah kan nak update pasal kelas , cinta , dan semua. sebab itu hak korang. tapi jangan lah update status yang boleh menjatuhkan maruah korang.. jangan mencalarkan imej korang dan keluarga bila update status tu.. kawal diri dan fikir panjang sebelum melakukan sesuatu perkara. orang Malaysia nie kan mudah wat tanggapan walaupun dengan sekali pandang. ingat tu. : D

elak update status macam niee.. :






maaf ye adek..



mungkin ada yang tertanya tanya kenapa. kenapa dan why aku cakap cam tu.. dan yang tahu tu bagus lah.

sekarang nie banyak taktik penjahat nak kenakan perempuan sampai banyak kes jenayah berlaku kat rumah sendiri kan? antaranya kes rogol, bunuh, dan sebagainya. so, lebih baik elakkan post status macam kat atas tu sebabnya takut orang yang nak wat "kerja" tu memang dah ready je nak buat jahat kat korang.

see?

nampak je hal ni macam simple.. tapi boleh beri kesan kat korang untuk masa depan.

time tu nak melalak memang dah tak berguna. so, ambillah langkah berjaga jaga sebelum terlambat.





tapi ikut korang lah . kite nie nasihat aje.  : D





5 comments:

Hnahdy said...

bahaya2

Mira Maisara said...

yup..bahaya tu kan awak..

Kaki Sembang said...

Bahaya disekeliling kita..Jgn byk menggedik...kt fb semua benda nak bgthu..

Mira Maisara said...

kaki sembang : yup betol :D

aimaniman said...

pesanan yg baik untuk semua yg 'gila' berfb dan bertweeter.. moralnya kita kena berfikir dulu sblm menulis.. kan mata pena lebih tajam drpd pedang.. mcm2 tanggapan boleh fibuat hanya drpd sebaris kata yg ditulis..