Tuesday, January 29, 2013

sehari di aquaria KLcc


assalammualaikum

baru baru ni aku dengan family berkesempatan nak melawat aquaria KLCC. sebenarnya kiteorang tak ade plan pape pon tup tup family aku datang Ampang sebab nak melawat aku kat rumah sewa nie lah last last ayah aku ajak jalan jalan sekitar KLCC. aku pon roger je la.. boleh spend masa bersama keluarga. boleh eratkan hubungan bersama kan?

tiket masuk kat aquaria nie boleh tahan lah,. tak mahal dan tak murah sangat. sedang sedang je harganya.

dewasa : RM 35.00
kanak kanak : RM 25.00

apelah salahnya keluarkan sikit duit demi family tersayang kan? kadang kadang rasa berbaloi jugak kan duit yang kita keluarkan semata mata nak tengok orang yang tersayang senyum kan?

malas nak cakap banyak. jom lah terjah gambar yang sempat aku snap kat aquaria. : D




rapat sangat macam belangkas. 


ni ikan phirana


abang cover sikit perut tu..hahaha


oke seram tak tengok ikan kat atas tu?


kasi zoom sikit









sebenarnya banyak gambar yang aku nak share dengan korang dalam nie tapi takut korang rase nak muntah pulak disebabkan terlampau banyak gambar yang kiteorang tangkap. muahaha.. tapi yang ni jelah yang boleh aku share dengan korang. sebabnya banyak qualiti gambar yang agak blur..sebab kat dalam tu agak gelap jugak lah.
 tapi sepanjang kite berada kat sana banyak kali announcement suruh pengunjung tutupkan flash camera semasa nak tangkap gambar ikan ikan kat dalam aquaria. sebabnya dengan flash tu akan membuatkan mata ikan ikan kat sana buta. so, silalah tutup flash anda semua demi kebaikan haiwan haiwan kat sana ye..

bagi yang tak pernah datang tu elok lah melawat kat sini. boleh tengok ikan yu kat sana. eh?


3 comments:

piko ija said...

nk g jgk..hehe

Mira Maisara said...

pegi la piko.. best tahu..hihikk

organo gold said...

Amazing photos dear. all are very nice.. good clicks..
http://www.grouppfg.com