Saturday, July 9, 2011

kerana BERSIH!!

geram nyer aku!!! kerane BERSIH punyer kes...aku still terperuk dalam ostel..dan menaip blog tande protes..ahh..sumpah geram sekarang nie..
korang mesti tak paham kan kenape aku ngah geram sekarang nie..??okeh..let me story first..
isnin haritu mase dalam kelas ibu aku telefon..''kakak..jom tegok 3D transformer weekand nie..kau turun ler melake.kite tengok kat aeon jusco melake..abang nak belanje..'' aku pon melompat keriangan ler..dapat tengok jugak akhirnyer citer transformer..tengok dengan family pulak tuh.."okeh ibu,kalau kakak da siap asgment dengan tak ade event weekand nie,kak turun melake okeh" senyum aku sensorang..boleh lah aku pau duit ayah nak shopping kat sane nanti getus hatiku menyusun plan.."hayerla tu mira,kan sabtu nie ade BERSIH..aku dengar die tahan bus,cam mane ko nak balik nanti?"sambung member aku dengan muke comel die..ah..dengki aku melihatnyer..jeles..alah..aku budak baik ler pika..ko tak usah risau.lau aku kene tahan,aku wat jer la muke seposen,sure tak ade ape2..
muke sposen ke nie??haha

-malam jumaat-
ibu aku mesej:kak,ko tak payah la balik..ibu risau la...kalau2 jadi ape ape kat tengah jalan tu nanti..ibu dengor jalan KL banyak tutup..mesti jem..
tapi ibu..kakak nak tengok trasformer..kakak da masokkan video clip 3D genie(SNSD) lam enpon kakak..sebab nak gune spet mate 3d tuh..
-kecewa-

''alah,nyawe ke video snsd tu yang lebih penting kakak oi..ibu risau kalau jadi ape ape je kat kakak tengah jalan nanty.."sambung ibu aku
neek week mid sem kan..kite tengok wayang same same nanti yer..
''hayerla''balas ku pendek..

perasaan aku bercelaru mase tuh..mungkin mase tu aku betol betol excited nak balik.tengok cerite transformer..same same family aku..aritu mase tengok triler transformer,aku rase citer nie mesti gempak punye lah..(memang gempak pon!!)tapi tak dapat tengok pula dah..hurmm...mungkin tak ade rezeki kan..tak ape..extually,aku pon rindu kat adek bongsu aku..alia..selalu aku dengar die membebel..boleh release tension ko taw..ntah adeik aku pakai azimat ape la kan..haha..ape ape pon..sok aku nak kol adek aku..mesti banyak cerite die..
okeh..bye bye..


p/s: bersih nie menyusahkan orang lah..

2 comments:

Mohd Haziq Putra Azmee said...

wow... politikkk...huh....

mira maisara said...

alamakk..awak first komen lam blog saye..terharunyer..lalala..tak ade la haziq,just kuaah rse geram je :D