Saturday, October 22, 2011

saya berpraktikal di hospital lagi :)

alhamdulillah..
sudah cukup dua minggu aku berpratikal untuk bulan yang kedua semester ini..aku bersyukur diberi kesihatan yang cukup untuk menjalani kehidupan sebagai student nurse. buat yang tak tahu/ kenal kau lagi, meh aku kenalkan..aku hanyalah anak perdana menteri student nurse yang perasan tinggi dan matang.. dan biasa lah..student nurse kan terkenal dengan berpraktikal praktikal dan pratikal..sampai naik bosan aku weh mengiron baju uniform aku..haha..kali ini aku still posting di Hospital Ampang, Pandan Indah..ah..memang aku muka hospital ampang jer..!!

menunggu bus uitm~balik kerja

staff nurse banyak mmberi tunjuk ajar kepada kami terutamanya ketika serve medication tablet dan IV bolous..memang dorang ajar betol3 kaww punyer bagi mengelakkan tersalah bagi jajan obat kat patient, dan sudah semestinya boleh bagi kesan kat patient kan??contohnya terbagi obat darah tinggi dekat pesakit demam denggi..ape citer??boleh bawak mati owh patient tu..masuk wad sebab denggi tak pasal je kena rawat benda lain dek kecuaian nurse kan?

minggu ketiga aku bersama kawan rapat aku, syafiqa jadi satu team posting dekat klinik orthopedik/pembedahan ampang..kat klinik ni sangat lah sejuk..pada yang pernah pergi klinik ampang dekat tingkat satu komform tak mahu pergi genting dah...sejuk bukan main!!haha..kawan aku bagitahu kat situ banyak procedure dressing(cuci luka) dan plaster of paris(p.o.p) simen anggota badan patah..



dah lama tak study pasal orthopedik..nampak gaya nya esok kene study ler balik nie..hahak..

6 comments:

FaiZaH Fyn said...

haha aku rasa gambar dalam lappy aku banyak pakai uniform je kot

mira maisara said...

haha..untung ler..aku paling tak suke kot snap gambo pakai uniform..nampak aku pendek...hahak

era kecik said...

singgah malam :)

mira maisara said...

terima kasih era kecik :D

MissyNursy ♥ said...

papehal pun, Hospital Kajang tetap di hati akak! hehe..

sofiarti oktarina said...

waa JP! sma la kte :)