Tuesday, October 11, 2011

tanggungjawab kita bersama..

assalammualaikum korang..uisshh..lame bebenau aku tak update blog..alahai..seminggu jer pon..rasenyer lelabah pon da start buat sarang kat blog aku..haha..bukannya apa, minggu lepas aku pulang ke kampung halaman selama seminggu..ahhh..kalau dah cuti memang tak sempat nak online ler memandangkan ibu aku ada jer agenda tersendiri nak suruh aku buat sepanjang cuti..antaranya memasak, mengalih pasu bunga,teman shopping baju, mengubah posisi sofa rumah, membakar memggosok baju sekolah adik...perghh semputtt....tapi dek kerna sayang..aku buat jugakk semua tugasan tersebut..anak contoh..anak contohh...haaa..sempuutttt...!!haha


sayang kamu lah puan sarinah haji saidd...

bersama anak  kesayangan nyaa...um..aku mane??

actually bukan ibu aku yang aku nak cerite kat korang..haha..sory ler..aku memang suke mengepek sikit.. :D
aku pulang ke kampung halaman menaiki bus kat klang sentral..yer..aku on the way balik menuju ke segamatku sayang hari itu..tiket menunjukkan bus aku sampai dekat platform pukul 2 petang tetapi sekarang baru pukul 1 petang..ahh..sejam lagii!! mase melepak dengan my girlfriend, dhyea, tetibe rase nak terkucil pulak..
uppsss sensorrr..

sambil senyum, aku hulur kat mak cik jage tandas tu 30 sen..masuk kat tandas bapok perempuan tu aku pilih lah tempat yang sesuai tuk aku membina membuang hajat..thenn...eeewwwww.. what the fish??..aku nampak benda berketul2 tu..warna cokelat lak tuhh..ahakkk!! anak sape la yang tak flush ni..kegelian aku ah..sudah lah penuh satu mangkuk lak tu..aishh..bau pulak??perghh...mesti seminggu yang lepas nie..sedap lagi bau ayam kfc..erkk..ayam kfc tiada kaitan yer dalam cerite ini..

pergi kat tandas sebelah pulak..ermm..bukak mangkuk nyer..alhamdulillah..even ade kesan kencing tak flush lagi, aku boleh terima lah lagi..erm..sedang membuang hajat, aku terdengar sorang mak cik ni membebel memarahkan siapa entah..aku pon tak tahu.. 
"buang pandai,flush tak geti pulakk!! bau busuk macam ni pon..harap je dah besar..t**k sendiri pon tak geti jage.." jerkah makcik penjagge tandas tersebut..aku yang ade kat jamban sebelah ni tersentap..terasa terhenti sebentar proses hajat aku..hihi..
aku sebenarnya kesian lah dengan mak cik tu..tugasnya menjaga tandas..yer aku tahu mungkin sesetengah orang cakap dah ada tukang jage tandas,baik dorang yang bersihkan tandas,dari duduk jage duit syiling je..tapi bukan ke menjaga kebersihan tandas kan tanggungjawab kita bersama??tak kan kita nak biarkan orang cuci hasil pembuangan kita??eehh..korang tak malu ke?? kalau macam tu baik korang suruh je mak cik tu cuci punggung korang..haha..amacam?


p/s : jangan biarkan hidup anda diselubungi makcik tandas..huuuuu


2 comments:

En iLham said...

memang benci sungguh orang yg kuar tak basuh ni kan
agaknye kat umah pun diorang mcm tu gak
adeh

mira maisara said...

haha..rumah tu lain la kot encik ilham :(