Thursday, November 17, 2011

aku student nurse,bukannya..

bila aku sarung uniform pratikal, aku teringat satu kisah. kejadian nie sungguh kelakar. sumpah weh..hahaa!

~cerita nya begini~


 pada suatu hari yang indah..time tu aku kerja kat emergency hospital ampang. aku jaga bahagian observation/blue zone. observation ni dijadikan sebagai tempat untuk memerhati keadaan pesakit.kalau dah normal,pesakit leh balik tapi lau tak normal, masok ward ler jawabnya.. tempat observation tu memang sejuk gila lah. sama sejuk seperti kat korea. yer aku pernah sampai korea, tapi dalam mimpi la hihik..

dan disebabkan tempat tu sejuk nak mampos, aku pon selalu lah keluar masok tandas. dan tandas yang jadi febret aku kat loby hospital sebab nya tandas tu xde aircond..so dapat la aku merasa kehangatan tandas tersebut..huahuaa..

 aku pergi tandas dengan kawan aku. yerlah, pergi tandas mesti lah kena ada peneman, mane lah tau kalau2 kaki aku tersangkut dalam lubang jamban ke ape kan..boleh la aku jerit mintak tolong ke hape..hohoo.. kalau terpelosok kaki dalam lubang jamban tu memang terok lah aku niehh..haha


okeh.. straight to the point lah. lepas aku melepaskan hajat, aku pon tunggu ler kawan aku kat luar tandas. berdiri terpacak sambil memerhatikan orang lalu lalang. sesekali tu aku usha jugak mamat yang lalu depan aku..rezeki weh..lalala..lau ade mamat tak hensem lalu depan aku, aku wat2 tak nampak je dorang..jahat kan aku?..haha..tak de lah..aku gurau je..

 mase dok syok menunggu, aku nampak sorang uncle cina ni..berlari2 anak melintasi aku then beliau masok tandas lelaki. before masok tandas tu die sempat menjeling ke arah aku.aku pon menjeling manja kat die.

 menunggu lagi. lame betol kawan aku nieh.

 uncle tu pon dah keluar dari tandas. sembelit kot kawan aku nieh. uncle tu pon pandang aku.then die tanya kat aku cam nie..
" heh, you nie tak cuci tandas laki ke? tandas manyak busuk maa"

tercengang aku weh. kelu lidah aku nak berkata-kata. aku student nurse, bukan cleaner!uncle nie..aku balas pulak

          "uncle, saya student nurse, bukan cleaner la" then aku tunjukkan uncle tu sorang cleaner yang tengah dok melepak kat kerusi.

lepas die mintak maaf. aku terus blah dari situ. ape baju uniform aku ni macam baju cleaner ke? ke muka aku ni cam muka cleaner?hahak..jahat lah uncle tuh wehh..

masa posting klinik ibu dan anak

uncle.tengah tu baru cleaner lah

ada rupe baju cleaner ke weh?

sedeh aku. comel2 aku nie uncle tu panggil aku cleaner?huhukk..tapi aritu kawan aku de cakap baju uniform kiteorang hampir sama dengan banduan kat sungai buluh..uwaa.



aku try google baju banduan yang member aku cakap sebijik ngan uniform kiteorang tu, tapi aku tak jumpe la pulak..ah cukup la..aku tengah malu niee.

9 comments:

cik Kartun said...

hahahaha sowi mira..CK tergelak plahh Ngee~ :D

mira maisara said...

haha..CK jahat ler..uhuk uhukk

K O R I E said...

haha.. xpsl2 kena gelar cleaner.. grrr
tp uniform awk mmg ada rupa mcm cleaner dkt hopital korie praktikal. hehe#
xtipu.. tp diorang kaler merah larh..

hehe.. bw, nice to meet u jp!

mira maisara said...

wahh..jht gler laa korie nieh

ibnuismaini said...

bwahahaha... ops! thehehe.

keindahan Hidup(faizul) said...

haha..uniform punyer la bergaya...dia ckp cleaner..ish3...

mira maisara said...

faizul : itu lah pasal..huhu

keindahan Hidup(faizul) said...

nsib bek dia x ckp mcm bnduan kan....hahahhaha

mira maisara said...

hihi..baju uniporm mira the best tawww