Sunday, November 13, 2011

raya haji ditepi jalan

yeay korang..aku dah selamat sampai kat ostel aku weh..setelah sekian lama aku bercuti *satu minggu jer pon..haha. dari hari raya haji yang lepas aku berada disekolah dirumah, dan sekarang aku tengah terbaring kat katil menghapdate blog bersawang biri biri. ops..

aku tahu raja raya haji dah berlalu seminggu yang lepas..tapi boleh tak aku nak bercerita jugak?? ala..boleh lahh..tak kire..aku tulis jugak..hihi


pakatnya nak gerak ke melaka awal pagi ler disebabkan kampung belah ibu dan ayahh aku memang kedua dua kat melaka..masjid tanah dengan peringgit.. jom singgah kampung aku weh..hahaa..ayah aku cakap beliau suka ikut jalan kampung(alah..jalan yang banyak corner tu) sebab boleh buat drift katanya..padahal nak save duit tol lol!! .jalan punya jaalan..(jalan dalam kete lah) tetibe jer keta aku (kereta bapak aku) mati enjen kat tengah jalan..ayah aku try start enjen balik..tak hidup! start balik..tak hidup jugak! masa tu memang cuak la weh sebab masa tu dekat trafic light..then ayah cakap turun! tolak kereta..memang mengucap ler aku..sebab jalan yang bertentangan aku tengah bergerak masa tu..ayah aku suruh lintas jugak?kecut perut aku mase tu rasa cam nak terberak! akhirnya berjaya lintas jugakk..syukurr..

disebabkan kereta tak boleh hidup, hidup kami terdampar seketika ditepi kaki lima dengan pakaian raya..







sempat snap picture lagi tuh..tak paham aku.

dua jam kemudian, mamat yang kerja workshop pon datang dengan bawak van nya. die cakap kereta kena hantar bengkel tok kasi settle baik baik..ibu aku dah jeling jam dah..mase tuh pukul 11 pagi..alamatnya tak dapat la nak tengok lembu kene sembelih..dan kereta wajah aku kena tarik dengan van..dihari raya haji..huhh..first time kena cam tuh weh..raya pulak tu..korang hadoo?

sampai kat bengkel, orang yang kerja bengkel tu pon bukak lee kat sit belakang..aku yang tak paham ape jadah motif dorang bukak sit belakang mule membebel kat abang aku... kenapa dorang nak bukak sit nya sedangkan kereta rosak? *aku fikir kena bukak bonet depan jer lah kan?? then aku teringat aku ada baca satu blog ni..kalau pergi bengkel orang cina, memang die bukak habis dan selongkar semua problem sebab nak carik untung..hangin pulak aku time tu wehh..

then abang aku bagitahu yang kat sit belakang tu ada filter pump..then kat situ ade problem..haha..lawak sih..lain kali jangan pikir sebarangan yerp..huhu..

nak tahu ape yang ada kat filter pump kereta aku tak?? jeng jeng jengg...







ada bangkai tikus weh!! mane lah ko datang ni wahai cik sitikus!!!

10 comments:

Run Away said...

...salam kenal...dari segmen lulu...;d

Rose said...

kena belajar tentang kereta ni ..

mira maisara said...

salam kenal jugak miss run away..

kak rose : tu la..kena belajar nei..huhuk

Hasbullah Bin Md Som said...

Hahaha... Kelakar je... Kesian dy.. Kne tolak kereta... Haha...
Tikus tu datang dari langit kot.. Hak Hak Hak >_<

mira maisara said...

hasbullah : tu kenangan yg tak boleh lupe taw..menolak kereta dengan pakai baju kurung..huhu

cik Kartun said...

ala2 cian nyew..tapi xleh bla sempat amik pic ngn muke tersenyum keh3

shima wibowo said...

lucu la mira ni...

mira maisara said...

cik kartun : lau bergambar tu mesti kena senyum..hihik

shima wibowo : lucu ke? hihi

Hasbullah Bin Md Som said...

Haha.. Saba2... T dh ade ank cucu, cter kt depa eh.. biaw depa gelakkn nenek die.. hak hak hak >_<

mira maisara said...

hasbullah : nak suruh anak cucu belaja bidang kerete lah..uhuk uhuk