Tuesday, November 29, 2011

akhirnya tercapai jugak impian aku

hai korang semuaa!! nak cerita sikit..semalam aku pergi zoo negara kat ampang tuh..sukanya lah sebab aku teringin sangat sangat nak jumpe badak bluehypo yang besar gedabak tuh..mesti korang pon pernah sampai kat zoo ampang tuh kan? dan mesti korang dah pernah jumpa dengan si badak yang cute miut tu kan?haha.. sebenarnya ni kunjungan kali ke tiga kot aku kat zoo tuh.. selalunya aku pergi dengan family aku je, tapi yang best nya kunjungan kali ni aku ditemani oleh cik boy dengan 2 lagi kawan die..memang happening sangat lah aritu..pada yang tak pernah jejakkan kaki kat sini, aku de sediakan picture yang awsome untuk tatapan korang semua..



 yeah dah sampai zoo!

 wajah excited.aku tukang tangkap gambar

masok pon dah pakai gelang 

 tapir tampar tenuk

 kak ros dengan abg wan nga date kat belakang nunn..

 tak jumpa jalan pulang weh..*sesat pulak dohh!

 bergambar dengan bangau..
weh..burung nie sangat best.cam anak patung je sebab dorang tak bergerak pon

haa..nie lah haiwan yang aku nak tengok kat zoo tu..jumpa jugak akhirnya!! my hypo kucayang..!!!
bweekkk!!
*muntah sendiri.*




finally jumpa jugak dengan badak sorang seekor nieh.tapi yang aku jumpa dulu2 masa zaman tok kadok tu lagi besar rasanya..yang ni anak die kot?? tak pon cucu sulong bluehypo yg besar tu..kompius kompius..nak panggil conan datang menyiasat lah..haha

sebenarnya nyaris tak dapat pergi zoo nie sebabnya masa on the way dalam pukul 2 kalau tak silap, kat area cheras ujan..so cam ne nak redah zoo tuh sebab zoo kan mana ade bumbung. muka aku dah masam. cik boy cakap hujan kl ni kejap je..haha.siap nak bate lagi kalau betol die cakap, die soh aku belanja dia makan.siot..last last betol die cakap..nasib baik tak bate..lau tak rugi duit ptptn aku weh! haha

anyway thanks to boy sebab kau sudi luangkan mase kat aku even aku tahu kau buzy nak sesangat..thnks a lot








7 comments:

cik Kartun said...

hahaha suke ngn natang uh ke?? tahun depn pegi lagi..jmpe generasi yg baru lak :D

mira maisara said...

haha..natang tu comel la.. :D

hawiz said...

comey badak tu...hihi..=)

Saiazuan said...

hmm lama x g zoo.. huhu

mira maisara said...

jom pergi lagi saiazuan :D

Hanih Borhan said...

bestnya!teringat zaman kanak2! :D

mira maisara said...

okehla..zaman kanak kanak je pergi zoo..untunglaa :P