Friday, December 2, 2011

nak tengok movie dengan family aku wooo

assalammualaikum korang semua..yeah..pe citer hari jumaat nie?tengah lepaking yerp?semalam aku pergi kelas. pagi dan petang aku ada kelas. ada sedikit tekanan yang melanda diri aku sampai aku jatuh tersungkur hinggakan tak larat nak berjalan. namum aku gagahi juga menjelajahi tangga maut kampus aku.yee.aku tak larat masa tuh.

rabu haritu aku punyalah excited. aku dapat cerita alhijab dan raya tak jadi dari kawan rapat aku, mira hijazi..yer kami nama kami berdua sama! dah dapat copy citer tu terus aku kol ibu aku..minggu nie kak balik joho ya..nanti tengok citeer alhijab dengan raya tak jadi..dorang pon suka gila giler la..sebab aku yang comel nie nak balik kan..comel la sangat kan?taik! lagipon aku rindu kot adik bongsu tuh..lame dah tak lanyak dia..selagi dia bolem nangis, selagi tu aku akan buli dia..wahaha!

ni lah adik bongsu aku
tangan gedix nak tangkap gambar sendiri
mungkin tiru gaya aku kot?

berbalik pada cerita tadi. pagi semalam aku pergi kelas cam biasa..masa on the way pergi kelas, aku mesej ibu aku.. " kakak balik naik bus pagi esok pukul 9 pagi oke". cam biasa lah..orang bandar nak balik kampung..gembira lah sangat sangat kan aritu. lirik senyuman aku pon dah  macam hantu pontianak jerp..

di dalam kelas..

"okeh before abis kelas saya nak bagi kerja a.k.a homework untuk korang semua. dan buku korang kena amik esok petang yaa." mood aku tetiba mati time tu. walaupon budak kelas aku suka menjerit histeria kat dalam kelas, tapi aku rasa sunyi sepi. cam sesunyi kat kampung halaman aku yang hanya kedengaran cuma suara cengkerik. kawan kelas aku, inani cakap die boleh amikkan buku untuk aku..so perkara tu dah settle.


kelas petang pulak..

memang kelas yang wat aku tension lah. tension gilak lah.. lechture tu cerewet bagai..ahhh..then pilih budak dalam kelas aku untuk buat group presentation. okeh fine..aku dapat group pertama. setelah diberi task, lecture tu suruh group pertama tu buat presentation nex week..which is khamis depan!! aku ponn...owhhh...serabut nya kepale hotak nie.. balik rumah, aku semak lah tajuk yang aku nak wat presentation..owh..dari mukasurat pertama hinggalah enam puluh tiga semuanya cerita pasal topik aku je..mati ler..last last aku kol ibu aku..


'kak tak dapat balik esok..kerja melambak" then aku tahu ibu aku pon sedeh jugak..tetibe jerp..uhuhkk..udah ler barang aku kat kampung tak amik lagi..walala...serabut lah wehh


dah lah line internet kat sini cam siput je..tensionn owhh..






4 comments:

hawiz said...

lek3....huhu

mira maisara said...

sob sobb.. ;(

Hanih Borhan said...

biasalah...orang yang b'jihad di jalan Allah pasti akan diuji kan? :)

mira maisara said...

betul tu hanih..thnks :)