Tuesday, January 3, 2012

menjawab soalan 2011





assalammualaikum dan salam sejahtera. petang nie sibuk melayan lagu adira dengan hafis alah..OST ombak rindu tu lah...hihi..aku tahu citer tu lapok yeke?..aku tahu aku lambat layan lagu tu..tapi ade aku kesah? berulang ulang..hingga nak termuntah hijau menghafal lirik lagu dia..haha..

kali nie nak menjawab soalan yang di TAG oleh senior mior saya. kak adiba yang awsome sesangat tuh. :)
ectually tak berminat sangat nak jawab soklan cam nie..sebab bagi aku, tahun baru tak payah la nak sambut sangat..dan aku tak hade dairi yang membuatkan aku ingat pae2 yang berlaku pada tahun lepas,2011 :) tapi disebabkan aku baik tak mahu hampakan hasrat hati beliau, aku jawab la jugak..


11 perkara yang menyeronokkan TAHUN 2011
  • setiap kali dapat balik kampung jumpa family bila ade cuti semester. maklumlah..student nurse banyak pratikal..so jarang sekali hade cuti kan?
  • dapat beli handset baru sonny ericsson xperia x8. walaupun handset biase je tapi dah kire awsome lah untuk aku kan? bajet student je weh..huhu
  • dapat pergi zoo dengan yang tersayang.pergi sana sebab aku nak jumpa bluehypo tu je..besar kan?
  • bila bilangan followers blog mencapai 50 dalam masa bulan pertama start berblog. :) thnks korang.
  • bersama yang family, menonton wayang..er..3 kali kot? citer green hornet, kungfu panda dengan transformer.ibu tunaikan impian aku nak tengok transformer. midnight movie pulak tuu..!
  • dapat pointer yang awsome masa semester lepas..alhamdulillah!
  • bercuti bersama family hingga sempadan thailand 
  • bila berjaya buat procedure dalam ward dengan jayanya.
  • relationship bertahan hingga hari ini.even dah 4 tahun bersama..alhamdulillah.
  • bila dapat barang warna pink..pink dan pink..haha
  • seminggu dapat makan cokelat free. yahuu..

11 perkara yang menyedihkan TAHUN 2011
  • hade member yang 'kawan makan kawan' awsome kan?
  • bila orang start tak percayakan aku dan start tuduh aku suka buat cerita .ohh..merepek!
  • bila hade salah paham dengan ibu. 
  • tengok citer lagenda budak setan..haha!
  • bila hasrat nak hade camera sendiri tidak kesampaian.huhuk
  • screen laptop asyik3 cam gilos je..'windows not genuine' padahal dah banyak kali format kot..
  • second handphone aku sonny ericsson w660i dirosakan oleh someone yang tak bertanggungjawab.
  • bila orang tak pedulikan perasaan aku. even aku tengah nagis time tu..sedih woo.
  • kerap insomnia walaupun mengantuk yang teramat sangat!
  • baju raya rosak dek masok dalam washing machine dengan seluar jeans yg turun warna..hampeh
  • internet lambat loading sejak masuk rumah/hostel baru.

azam 2011 dan pencapaiannyer?

azam tahun lepas aku memang nak sebuah camera sendiri. aku cakap kat ibu, then dia cakap, guna sahaja camera ayah aku kalau nak snap pape..gembiranye.aku suka tangkap gambar yang mengepek. betul.kenkadang aku snap daun, rumput pe bagai dan paling banayk sekali, gambar aku lah kan?haha..macam2 aksi lagi tu..huhu.. bila adik laki aku review balik picture yang hade dalam camera, start la die delate semua picture2 yang mengepek tu.kesudahannya? berlaku lah perang dunia ketiga. guess who wins? mestilah adik aku..haha! student lah katekan..until now, i still can not have my own camera.
sedih kan?


satu cerita awsome tahun 2011?

banyak sebenarnya cerita yg awsome. satu je ke kena share? lalalaa.. : P hurm.. aku kat kampus ada geng member. selalu bersama dorang. lepaking together2.. makan sesama. member tengok movie dalam bilik. mandi sesama. pokoknya semua aktiviti kat sini aku dengan dorang jer lah! tapi sekarang nie dorang dah ada laluan sendiri. sedih bukan? tetiba je kena berpisah dengan orang yang kita sayang??





perasaan tinggalkan tahun 2011?

tak ade perasaan pun.hihi. 2012 tu sekadar angka je. kalau pasang azam bagai, tapi diri tu still cam tu je baik tak payah pasag azam kan..betol tak? hihi


tag blogger yang awsome.

tahniah korang di TAG 



















13 comments:

::thexieza:: said...

sume kene 11 ke?
byk sgt la..
hehe..
:)

mira maisara said...

thexieza : itu la pasal..tahun 2011 punyer kes la nie..haha..

Teenager Housemaid said...

hehe..nnt tahun ni kena buat 12 things pulak..hehe...

mira maisara said...

teenager haousemaid : omg.makin bertambah! haha

cik Kartun said...

ayaya.. ke" bz "an ler skung niehh..
cer gnti bz dengan prkataan " malas " huhuhu @_@

mira maisara said...

haha CK baiklah.tak pakse pon :D

Nurul Aisyah said...

fuyoo..nama sy on the list...heheh..
tp my name bukan aishah tp Aisyah... Y ok..
huhu x pe sy dah biasa...ramai org ingat H..yelah slalunya kan nama org H bukan Y..tp xpe..
bangga ooo masuk dlm blog org..
thanks kak mira^^
oh...ye abehlah...tahun ni sy PMR!!
doakan sy dapat 8A ye...AMIN-

Nurul Aisyah said...

oh...ye.....byknye soalan yg ditanya..kikiki
bukan byk...tp satu soalan memerlukan byk jwpan..smpai 11 ooo

mira maisara said...

sory dear..tak sngaje..hihikk.. baiklah.. AMINNN...usha lebih ya

Nurul Aisyah said...

okie...thanks.
tp apa yg di tag nye??

Nurul Aisyah said...

oh...fhm2...di tag

Aishah Hassan said...

Hehehehe thanks sebab tag saya ! *terharu* . Hehehe unfortunately , i can't make it . So sorry . Saya budak sekolah lagi . Mak suruh tido awal untuk malam ni . Hehehe ini bukan alasan tp kenyataan . Sorry sesangat . Maybe kalau sabtu or ahad ni free . Insyaallah buat . Heee jaaa terima kasih lagi yee !

mira maisara said...

nurul aisyah : oke dear..

aishah hassan : okeh..no prob sayangs..sesama :D