Monday, January 2, 2012

pandangan aku pada ombak rindu .

assalammualaikum korang : D

hari ini genap seminggu aku bercuti dekat johore. gembira betul dapat meluangkan masa dengan family tersayang nak nak lagi dengan adek bongsu yang kuat membuli aku tuh..aish..teruk dia buli aku sepanjang aku kat sana. kini, aku dah pulang ke hostel. esok kelas dah start. uhh..


pagi semalam , aku ada tengok citer ombak rindu dengan family aku. tak beli CD..tapi dapat sebab abang aku pergi download dekat youtube agaknya.untungnya aku! tak payah membazir duit beratur tunggu turn beli tiket kat wayang kan..dan tak payah nak keluarkan duit pergi beli popcorn dengan air gas untuk tengok kat sana..kiteorang kat sini tengok ombak rindu sambil ditemani dengan cekodok ikan bilis buatan ibu aku lagi tu..haha..awsome bukankan?? okeh aku tahulah yang aku nie lambat tengok citer ombak rindu dari korang kan? tapi ade wan kesah?aha..


apa pandangan korang tentang citer ombak rindu?adelah ianya awsome? menarik?sedih? mahupon kelakar? ahh...majoriti cakap citer tu sedih sangat..sampai lelaki yang gentleman pon tarik tisu tengok citer tu..betol tak pe yang aku cakap nieh? tak caya? time tu penuh kot semua hupdate status kat facebook pasal kesedihan citer tu.. : D tak kurang juga abang zubir,wartawan pancaindera tak silap aku..die pon nangis jugak tengok citer tu..

kenal tak zubir nieh? alah yang kuat gosip tuh..

humm..bagi aku pulak citer tu bolehlah sambil kenyit3 kan mata..dan citer tu awsome sebab ada barisan pelakon yang awsome je lah..aaron aziz sebagai hero. dan maya karin sebagai heroin. gandingan mereka berdua memang mantap sebab aku suka kat dorang dua nie. tapi bagi aku, kenapa si haris tu mudah sangat percaya cakap orang ye..kalau tak, xade lah dia cakap kat maya karin "perempuan murahan"..sadis sungguh masa tu. masa aaron aziz eksiden, aku tengok kereta dia cantik je kan masuk gaung..sayang nak rosakkan kot? sampai koma bagai..koma? cam citer tentang Dhia la pulak kan?yang aku tabik nya macam mana dugaan datang, diaorang tetap bersatu..wah...romantiknyer!


citer ni buat aku rasa sedih bila maya karin terpaksa terima yang aaron aziz ni terpaksa kahwin dengan lisa suriani..sape yang sanggup bermadu oii..walaupun maya rela bermadu, tapi dia sedih kan?kesetiaan maya karin tu yang membuatkan hati orang tersentuh bila tengok cerita ni kan?ouhhh..tetibe rasa menyampah pulak kan kat lisa nie..mengacau kebahagiaan dorang je la kan??haha.tetibe emo lah pulak aku..haha..barisan pelakon ombak rindu pandai memainkan watak yang diberikan hinggakan dalam tempoh beberapa hari je dapat mencapai kutipan berjuta ringgit. tahniah! cerita nie membuktikan filem negara kita makin meningkat dan makin mendapat tempat dimata peminat..kan?? lepas nie nak tengok cerita in time pulak .baru siap download :D




"       Tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk terima ku seadanya
kerna ku tak sanggup
kerna ku tak mampu
             hidup tanpa dia disisi ku..    "














13 comments:

Nurul Aisyah said...

ombak rindu mmg pewmes...
any way, follow sini tau
http://tiniersakura.blogspot.com

Nurul Aisyah said...

follow la ..pplsssssss

cik Kartun said...

x teng0k agi.. :(
sadis nyew..

mira maisara said...

ala CK knp tak tgk lagik..huhu..citer ni boleh thn laa

The Arbazenas said...

Great blog & info here, please visit back, thanks

Blog Wisata
Diskon Hotel Murah - Tiket Pesawat - Tiket USS & Kebutuhan Wisata Lainnya
Pasang Iklan Gratis Tanpa Daftar & Langsung Tayang
Bisnis Online Oriflame

Razif Mokji said...

tk tengok lagi tp .... mcm tk syok je

CCICute Design said...

best ker.. ^_^

Mawaddah Mohd Yunus said...

Hai Mira, i sje nk share, mang best cerita berkenaan, i tgk suda... tp beli Astro First.. Pape pown sokong la industri Perfileman Malaysia.. Hapuskan cetak rompak... hahaha... iklan lak...

mira maisara said...

mawaddah : ingat nak beli.tapi ibu cakap membazir la pulak kan..dengar cakap ibu..anak yang baik kan? cett..cover line..

ADfeez said...

for me... i rasa novel lg best dr filem.. coz mmg i bc novel die..*zaman dlu la.. remaja sunti hahahaha..

filem byk feel x smpai. asal nk feel je ada lawak2 hampeh..

Aishah Hassan said...

heheheh dah tgk dah ;)

mira maisara said...

ADfeez : mira pon dah bace novel tu jugak :D citer die awsome kan?

aishah : saya pon dah tgk jugak :D

Mawaddah Mohd Yunus said...

Mira, ADfeez tu bukan ade perasaan pown... Apiz, gegelad u ols dah berbloq...
Mira, ok la tu, ikut kata ibu.... hehehe...muah