Wednesday, December 21, 2011

kenangan sambut bufdayy

hai hai korang..lame dah tak hupdate blog..ade korang kesah pulak kan? haha.. aku busy semester nie.. buat asigment yang melambak..prepare presentation yang awsomee dan dapat lecture yang cerewet?? memang cuun lah..haha..ermm.. sape kat sini selalu baca blog aku?? ahh.. blog cam cikai ni..hade ke orang nak bace setiap kali aku hupdate kan..oke..aku sedar diri ini..umpama seekor ketam dilautan sepi je haku ni kan..aku sedar..touching la pulakkss.. tapi aku tahu..ade jugak kot yang perasan setiap kali aku hupdate kan? kan kan?? ayat nak amik hati la..hahaa..

kalau korang perasan, aku suka hupdate pape benda yang berkaitan dengan ibu aku..ape3 yang aku update mesti ade siiikittt berkaitan dengan beliau..tak kiralah time tu beliau jadi watak utama ke sampingan kan..haha..
ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku...cewaahhh!!!

kiteorang rapat mungkin disebabkan tarikh bufday kiteorang dekat3 kot..ibu aku 24 disember nie..dan aku pulakkk.. 26 disember..dekat kan? untunglah kami..kan? aku memang suka pon..sebab dekat dengan tarikh bufday kiteorang..tapi yang tak besh nyer..kami terpaksa pilih hari untuk celebrate bufday kiteorang..samada mase hari aku ke ibu aku..tapi selalunya adek beradik aku pilih nak sambut masa bufday ibu aku..dan ibu aku pon sokong dorang pulakk..cett...

tak kesah lah kan pasal tu kan..even aku de terasa sikit..hum..tapi yang malangnya kenkadang tu aku dan ibu aku berebut hadiahhh pulakkk..ibu aku pon boleh berebut tawww


ibu : tahun ni ibu nak beg tangan!!

aku : yerla ibu oiii...sambil angguk3 geleng2

ibu : ibu taknak yang berpetak..nak yang trend terkini je..aha..yang penting die boleh matching dengan baju                           ibu..ookeh..

aku : baiklah. anak yang baik kan?


hahha..ibu aku memang cam gitu..aku tak kesah..kami semua ceria bila dia ada..riuh rendah jadinya..haha..dan disebabkan tu, adik beradik aku pon pakat share duit nak beli ape yang ibu aku idam3 kan..dan.. pada hari tersebut..


aku ngan adik beradik aku : mami, mama, mak, umi momok selamat hari jadikk..nak hadiah yang ibu nak..sambil hulur adiah dengan kek pandan..feberet mak aku nieh..

ibu : ohhh..trimas dear..

kami : welcome mamahh....




masa 26 disember..
dari malam tu aku mikir..apelah adiah yang aku dapat dari adik beradik aku..walaa..seakat ferrari tu.aku dah hade..tu pon adik aku belikan hotwheel untuk aku..tak kesah lah kan..janji hadooo..korang hadooo?haha..

pada yang tak tahu..ni lerr hotwheell tuh..


esok paginya..aku dapat ler ribu riban orang wish bufday aku. dari mesej..facebook wall post..tweet..haaa..sampai semput aku bace mesej tuh..yang aku terharu dapat wisher dari kawan3 sekolah aku dulu3..ah..kawan sekolah aku memang baikkk..even dorang jauh, korang still ingat bufday aku..memang korang kawan yang awsome lah kan! then adik beradik aku cakap.. sori lah kak..aritu abis duit beli adiah ibu..sampai terlupa bufday kau arini..lagipun dah hujung tahun..kami kan student agi, mana ade duit..so wish aje lah boleh?hadiah kau tuntut tahun depan ok?



      uwaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!



haha..xde lah..family aku dah dididik tok wish bufday adik beradik ngan mak ayah aku sekali..so setiap kali sambut bufday, mesti kena ada hadiah..dan kena celebrate together2..barulah meriah..samping tu, kite dapat rapatkan hubungan adik beradik kan??

p/s : uuishhh.....tak sabar2 nak tiub lilin..hahak!! cam budak budak jee







2 comments:

cik Kartun said...

CK adew tlg bace..hihi
Same laa.. b'day Cik mama ngn CK selang sehari je.. CK 17 mac.. Cik mama 18 mac huhu.
tgh c0undown bday erkk :p

cik Kartun said...

ape sal tak updet agi???
nak wish nie.. hepi b'day!!! :D