Sunday, January 8, 2012

seharian berjalan..

sekarang nie kecoh orang cakap pasal kad pengenalan baru tu..dengar citer kena denda kalau siapa tak tukar kad baru kan? so..aku plan lah dengan rumate aku, syafika untuk wat Ic baru.. nasib baiklah hari jumaat lepas aku tak ade kelas..

nie la ic baru..aku pinjam gambar kat makcik google jap..

dalam 8 tengah aku dan pika merempit menuju ke plaza shah alam.. syafika yang bawak motor..bukan main laju dia pecut..aku yang kat belakang nie dah kecut perut kot menahan gerun..mase dekat hidway, banyak lelaki yang dipotongnyer. laju giler.!haha..akhirnya dalam pukul jugak shah alam dalam pukul 9 pagi. kat JPN, ramai giler orang tengah menunggu turn nak selesaikan urusan..sampai ade yang duduk bersila atas lantai..humm..kesian je aku tengok..tu yang ramai orang malas nak pergi sana..hihi

sejam aku tunggu berdiri tempat duduk penuh..nombor aku pon naik..yes yes! tapi dalam hati berdebar jugak..selalunya kalau buat urusan2 cam ni aku selalu ditemani ibu..anak manja comel lah katekan..ahaha..settle letak cap jari, orang tu suruh tunggu turn tangkap gambar pulak..ahaha..ingatkan dah settle..sekali lagi aku berdiri untuk tunggu giliran tangkap gambar..seriusly memenatkan..! bila dah bosan menunggu..muke aku pon dah berubah..hilang mood sangat2..rase nak terkucil..tapi takut terlepas numbor giliran pulak..ahaha..time tu jugak lah nombor aku dipanggil..dengan muka kelat tak berape senyum, dia snap gambar aku!haha..kompom tak comel Ic aku kan..

lepas sudah azab aku.time tu pukul 11 tengah..pika plan nak singgah taman shah alam..dan disebabkan dia yang bawak moto, aku pon ikutt jelerrr.. kalau tak, kena tinggal pulak kan..haha.. pergi  sana nak tengok lubuk kura-kura..tapi time kami pergi, tak ade pulak kura-kuranyer..agaknyer taknak jumpa aku kot..haha..walaopon taman tu tepi jalan je,permandangan kat situ memang awsome..tengok saje lah pic yang kami snap.









lepas tu kami singgah pulak taman botani..alah..yang rumah empat musim tu..sape pernah sampai sana? dengar cerita kat situ tengah musim salji sekarang.. untuk masuk taman botani tu dewasa kena bayar RM 3, kanak-kanak pulak RM 1..kalau korang nak masuk rumah iklam tu pulak, sama jugak harganya..


ni jer picture yang sempat aku snap..
jom terjah









kat dalam kawasan rumah iklim nie sanagt2 sejuk..suhu kat sana -2 darjah kau..!! korang bayangkan lah..kami pergi sana pakai baju biasa je..memang menggigil..tak dapat snap picture lelama..sebab tangan masa tu dah kebas! mulut pon dah keluar wab2..sejukkk...! bila keluar je..spk mata kami jadi cam nie


haha!









time nie sesat..sampai pika kena tanya pekerja tu jalan pulang..haha





itu sahaja. masa on the way pulang ke kampus, hujan lebat...ahhh..leceh betul..yang si pika pulak bawak lagii laju dari pagi tadi..memang merempit habis lah kami..hilang keayuan hari itu..hihi..bagi sesiapa yg nak tengok salji tu, orang tu cakap salji still ade sampai bulan 2 nie..tapi lepas raya haji, salji tu dah start mencair..dan akan bertukar menjadi musim bunga pulakk...
















10 comments:

cik Kartun said...

huhu best myew.. lame sgt x pegi bukit cahaya kt shah alam tu an? sejak bila pggil tmn botani? tmn botani tau kt putrjya jep @_@

mira maisara said...

kt sign board tulis taman botani :)
ntah mira pon tak tahu..hihi

Norlida Ramli said...

eh sy xtau pun psl kena tuka ic baru nih :p mmg x amek tau isu semasa tol la..kekekeee..

erm..comey pic awk snap..mcm photoshoot je..hehe

mira maisara said...

norlida : kalau tak tuka ic, kena denda mengikut umur..cube goggle

mira snap biase2 je, but thnks awak..

arim said...

hihi..tunjuk r gmbr ic tu, nk tgk camne yg dimaksudkan dengan muke kelat.. *__*

Teenager Housemaid said...

nanti nak buat ic baru jugak..:)

bestnye tempat2 ni...teringin nk pergi..:)

Cik tikah said...

bestnya g jalan2. x buat lagi ic bru =.='

J.Syazwana said...

naseb baik tukar ic tuh buat kat kelana jaya. takde org langsung. haha

mira maisara said...

arim : haha..wait and see yaa :D

tennger haousemaid : jom la datang shah alam dearr

cik tikah : baik buat ic awal2..baru best..

j.syazwana : waw..untungla xde orang,..xde la letih meninggu kan?

eLLa n aLia said...

bestnye. wajib tak tukar ic baru tu?