Sunday, February 5, 2012

aku dah besar la weh.


semalam keluar jenjalan kt bandar shah alam. menghilang kan stress yang sudah sekian lama bersarang saranghae kat dalam otak nie ha. aku keluar nak bus rapid je pown. maklumlah, kampus aku tak dibenarkan bawak kereta sendiri melainkan motor. errr motor? ape barang kan? extually aku tak geti bawak motor la weh! haha




sampai dekat kompleks PKNS, aku pon terpandang kedai yang jual barang jamu. uhh.. sebenarnya tu kali pertama aku masok kedai jamu jaman ape semua nie. sebabnya aku tak percaya pada keberkesanan jamu, pil2 semua yang dijual kat situ - bimbang ada side effect yang akan meng effect kan kehidupan aku pada masa akan datang. masok jer kedai, terasa janggal yang teramat sangat dan berlakulah pergaduhan perbualan antara aku dengan tuan kedai.



aku : assalammualikum, err..sini ade jual lulur mandi Putri Binari tak? (tanya dalam ragu-ragu)

tuan kedai : waalaikumsalam.  Putri Binari? (sambil kerutkan muka)

aku : alah akak jangan lah tak tahu, saya pon men sebut je tadi.

tuan kedai : ??. kau biar betol dik!




haha. sebenarnya dari tahun lepas aku nak mencari lulur mandi nie. tapi dek rasa kemalasan yang melampau, aku pon ignore kan aje ler.. tapi betol hape aku cakap kat tuan kedai tu- lulur mandi putri binari. lepas tu tuan kedai pon hulur lah kat aku , macam2 perisa ada kat pasaran rupanya! ciss..kenapa lah aku tak tahu.. aku dah besar la weh..patut kena tahu.kan?






sila ignore background belakang itu -.-



ada banyak perisa lulur mandi antaranya cokelat, bunga, susu kambing dan sebagainya. cokelat pilihan aku sebab memang aku fanatik cokelat okeh. (tengok header pon da tahu kan?)..hihi. antara keistimewaan lulur mandi adelah :


  • dapat menghilangkan daki badan 
  • untuk melembutkan kulit
  • memutih, menghilangkan bintik- bintik hitam
  • dapat menghaluskan kulit yg kering dan kasar

cara penggunaan lulur mandi nie pon simple je. kalau rumit memang aku buang aje la. cuma sapukan pada badan hingga kotoran di kulit terangkat. pastu mandi. senang aje kan? aku nak try.. nanti kalau bekersan, aku promote lagi ya!














13 comments:

Azura Mendezz said...

selalu Cik Mendezz pakai scrub cap watsons jek..
hehe!mcm dh lama pulak x berlulur2 ni..
cocoa butter sounds tempting..
nak try gak la nanti..hehe!

mira maisara said...

bau bdn cam cokelat da..rase cm nk gigit dri sendiri je zura..wahaha

Adila Saidi said...

kalau berkesan, bgtau lah.
nak try jugak.
tapi mcm pelik je kalau ada rasa mcm makanan makanan tuh. hehe ^^

mira maisara said...

hihi..perisa die tu yg cm makanan adila

El-Janna said...

sikkk bau cokelat la bdn nnti ye?

mira maisara said...

el-janna : terasa bau cokelat la nanti.. kalau ank tahu, cubalah :D

Cik Laure Weng said...

binari best..kite pernah try..
but now pakai mustika ratu plak...

mira maisara said...

cik laure : yeke :D

Sarah Mohd Saleh said...

wahhhh..xreti den nak pkai mende cmtu yunk.bgs lahh time mude2 dah reti pkai....

mira maisara said...

tu pon tengok kt blog orang la kak sara :D

Anyyss Shuhaimi said...

gua rasa nak cuba la! haha!

Lily Suhaili said...

Heheheh jrg pakai benda2 camni .. rasanya pernah try sekali ja kot..
msa sekolah. hahahha :D

mira maisara said...

anyss : cubalah.. baru rasa awsomee..

lily : tak ape..mira pon saje nak tryy.