Tuesday, March 20, 2012

result spm nak keluar!



esok result spm keluar kan? aku sebagai kakak pon tetibe jer rasa nervous. ape lah result yzng diterima adik aku tu kan. kalau dapat result yang okeh , dapat lah dia sembung belajar , menimba ilmu yang terbentang luas di dunia nie.

memang cantik lah kan , esok jugak aku pulang ke labis . first time aku nak jejakkan kaki kat rumah baru , bandar baru dan suasana baru . dan aku harap aku tak tersesat kat bandar labis tu . errkk.. kata tyQa , labis tu pekan  kecil je -.- haha. nasib lah . segamat baru bukak panggung wayang , kami sekeluarga kena pindah lah pulak. sadis lah.

teringat masa bulan lepas , masa cuti semiggu kat rumah , aku bergaduh dengan adik laki aku . pasal ape pon aku tak ingat sebenarnya . tapi kami saling mencabar . result sapa lagi cantik . haha. korang rasa aku jahat ? aku kejam ? nak banding - banding kan aku dan dia ? yer , memang pon . aku buat semua tu supaya nak sedarkan dia . asyik memain je .-khayal dengan handphone la , lagu lah.. playstation la.. bila lagi dia nak berubah kan? adik lelaki aku tu lelaki .errkk??  lelaki kalau tak berjaya , susah masa depan dia . betol tak?  lain lah aku kan . menunggu je orang masok meminang.. cewah..

adik laki yang hensem

dalam marah pon , mesti lah aku doakan yang terbaik untuk beliau . dan bagi sahabat blogger yg nak ambil result spm tu , good luck jugak lah untuk korang yek ! korang masih muda , masih jauh perjalanan . akhir sekali , jangan pilih jalan hitamm..ahahaha

tawakal ajer dengan keputusan tu .

11 comments:

Cik Pensil said...

abang saya pun ambik result jugak esok :)

dia tu siap nak beli baju, kasut, seluar baru lagihh -_-'

adik akak macam model la. model handbag . hehe. gurau je :)

Cik Itam said...

good luck utk adik awk;)

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Ala dik, kalau agak2 SPM hancus, suh je apply masuk polis ke, askar ke, warden penjara ke .. Janji keje gomen. Terjamin masa depan. Theheheee ...

fazrulnoor said...

jadi polis bagus

mira maisara said...

cik pensil : model tak cukup syarat tu..ahaha

cik itam : trimas awakk

mira maisara said...

adila : umm.. oke jugak tu..hihi

fazrul noor : wah.. boleh ke mamat tu jadi polis..

cik Kartun said...

hehehe cam ne result adik? ok tak? :)

Boni JLL3 said...

hehehe..tepat sekali..sorang lelaki yang tak berjaya ibarat seekor harimau yang memburu tanpa taring.. seorang lelaki yang tak berjaya ibarat berperang tanpa senjata.. pendek cerita, seorang lelaki yang tiada kejayaan ibarat sampah.. this is true.. sebab saya pernah melalui perkara tu dan masih lagi terkial2 merangkak untuk melepaskan diri daripada fasa tu.. saya setuju cara awak tu.. adik awak kene berusaha jika nak hidup dan bersaing dalam dunia yang semakin mencabar ni,,kalau tak..tunggu je lah dia akan rebah tertunduk di muka bumi ni.. peritnya hidup sebagai seorang lelaki dalam dunia ni saya dah rasainya dan masih lagi merasa. setiap penjuru dan pelosok akan diterjah dengan berbagai dugaan. Kalau tak mampu nak hadapi, silap2 memang akan tersungkur. awak kene dorong adik awak supaya dia akan jadi 'seseorang' satu hari nanti. Seseorang yang berjaya dalam kehidupan. jangan jadi seseorang yang loser.

mira maisara said...

ck : oke :D alhamdulillah..

boni : amboi.. betol jugak karangan awk tu..hihi.. saya pon setuju ngn awk :D

eLLa n aLia said...

hensem gak adik.. hehe.. gudluck utk future dia... :)

MaYa MustWany said...

xagak2 abg boni komen,wat karangan..hihihi

insyaAllah smga adik mira & mira brjya dlm khidupan k.