Sunday, July 8, 2012

fake relationship?



aku memang suka online facebook bila aku bosan . aku memang suka baca status orang . suka tengok gambar dorang. erkk..  semua orang pun buat macam tu kan? sila mengaku sekarang nie.. hehe .. masa tengah dok usha facebook nie tetibe je kawan aku update status relationship dia . oke tunang tak bagitahu pon? tetibe je rase touching .haha . memang lah agama kita galakkan rahsiakan pertunangan , sebarkan bila bernikah . tapi sekurang kurangnya bagitahu la kawan mu ini . :(






ceh, kena kencing rupanya2.



memang trend orang sekarang suka wat status relationship pelik pelik kat facebook . ada yang married sesama jantina . ada yang berstatus janda even dia tak pernah berkahwin pon . ape yang best nyer buat status cam tu yek? boleh sesiapa explain kat aku ?

oke . mungkin la diorang buat macam tu sebab tak nak ada orang lelaki kacau masa tengah online kan . almaklumlah.. semua perempuan memang market kat facebook tu. hehee. tapi perlu ke semua tu? perlukah?

letak status macam tu mungkin boleh mengundang fitnah jugak sebenarnya . sebagai contoh . kalaulah si minah tu bubuh relationship dengan si siti , mungkin orang lain ingat dorang nie lesbian . sori . dan kalau lah bubuh relationship lelaki dengan lelaki , bukan orang boleh tuduh die gay? masyAllah.. sama lah dengan lelaki dan perempuan. "married" sedangkan masih bercinta lagi . tak pasal tak ada orang nak masuk meminang bila tengok relationship tu awak.. sape yang rugi? hehe













14 comments:

xila riston said...

xshow pon status tu dekat fb!! huh

Shereen Yahya said...

betul tu . better ta pyh la buat status kita . biar ksong je . melainkan klau kita da btul2 married .

AdilaAzmir™ said...

tak payah ada fb, lg senang :) hehe

gdsbnga said...

relationship ? aku tak tunjuk pung . sendiri - sendiri nampak .

syafiqakarim said...

kehkeh
in complicated
kakakakaka.


em.btw gambar gerak tu kne buat pakai photoscape>editor>animated GIF

Dba Dealova said...

macam macam status sekarang kita bole jumpa kat FB ni

BENA said...

biase la tuuu . facebook untuk seronok2 jer . tak boleh serious. heeee :)

Boni JLL3 said...

saya pun pernah.. saya pernah in relationship dengan satu lagi akaun saya.. masa tu saya bubuh nama aisyhwarya rai.. lepas tu saya tukar nama akaun tu. terlupa pulak pasal in relationship tu. tukar pulak nama lelaki. tak pasal2 orang cakap saya gay.hahahaha

jaya jr said...

rahsiakan pertunangan,hebohkan perkahwinan..huhu *peace*

Lyaa Suriany said...

diri sndiri jugak yg rugi.
heee

J.Syazwana said...

dah kawen nanti baru nak letak relationship tu. hehehe

Nurlyla said...

kah3x.. betul tu.. sape yg rugi..

Azah Skaliskala said...

tula. Setuju!

aswadz said...

biasa dah tgk. kejap in relationship, kejap single, pun aku pernah tgk gak.